Applen iPhone X:n myynti alkoi – KL: Suomessa jonotus alkoi heti aamulla

Applen iPhone X:n myynti alkoi – KL: Suomessa jonotus alkoi heti aamulla
Applen iPhone X -älypuhelimen myynti on alkanut tänään ympäri maailmaa. Tänään myös ensimmäiset suomalaiset pääsevät käsiksi muotoilultaan ja tekniikaltaan päivitettyyn puhelimeen.

iPhone X:n tuotannon sanotaan käyvän hitaalla, minkä takia laitteen tarjonta voi olla selvästi alhaisempi kuin sen todellinen kysyntä on. Tämän takia puhelinta himoitsevat voivat joutua odottamaan kauankin. Tieto tilanteesta on saattanut ajaa kansan kaduille, sillä Kauppalehden mukaan Aleksanterinkadulle (Helsinki) ilmaantui pitkä jono jo heti aamusta, kun ihmiset yrittävät varmistaa oman iPhone X:n saannin heti myynnin aloituspäivänä.

Kauppalehden arvion mukaan Elisan myymälän edessä jonotti arviolta sata ihmistä.

Elisa kertoi marraskuun alussa, että se myi iPhone X:n ennakkomyyntierän lyhyessä ajassa loppuun. Aleksanterinkadun Elisa Kulmaan on lisäksi varattu sadan laitteen erä, joka myydään muodostuneen jonon perusteella heti tänään loppuun.

iPhone X:n 64 gigatavun malli maksaa Suomessa 1179 euroa ja 256 gigatavun malli 1349 euroa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. marraskuuta, 2017 10:18
Tägit
Apple iOS 11 Apple iPhone X
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 11 kommenttia
 • Tippa-T

  Joo sitä on jonotettu. Muuten vaan kaikki hakijat ovat sanoneet, että kävelleet suoraan liikkeeseen hakemaan ilman mitään jonotusta.

  3.11.2017 10:30 #1

 • perhana

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tippa-T: Joo sitä on jonotettu. Muuten vaan kaikki hakijat ovat sanoneet, että kävelleet suoraan liikkeeseen hakemaan ilman mitään jonotusta. Olihan tuossa linkki siihen kauppalehden uutiseen, ja siellä kuvia jonosta, ja tuskin nuo ämpäreitäkään jonottivat

  3.11.2017 10:49 #2

 • Näppishemmo

  Täytyy kyllä ihmetellä ihmisiä jotka jonottavat ilmaisia että maksullisia tavaroita varsinkin kun kaikki tavarat eivät ole edes millään tasolla hyviä vaan ylihintaista roskaa. Tämä nykyajan kulutusyhteiskunta on aika sairas loppujenlopuksi.

  3.11.2017 11:17 #3

 • WINhester

  mitä vielä, minä ainakin jonotan mielelläni niitä ampereitä ym muuta. koska ne vaan täytyy saada heti hyppysiin, siis HETI. voi elämä tätä jonottamisen ihanuutta. missä seuraavat ämpärit jaossa, kysyn vaan?

  edit: taksi alle, nuorgamissa kaksi ämpäriä yhden hinnalla, soon moro.

  3.11.2017 19:09 #4

 • perhana

  En minäkään kyllä mitään puhelinta saati ämpäreitä jonottamaan menisi, mutta en kyllä yhtään fiksumpina pitänyt niitäkään jotka jotain kutsuja kyttäsivät päästäkseen tilaamaan puhelimen jonka ensin saivat ostaa vain kutsun saaneet :D
  Sitten kun sillä kutsu-teatterilla oli saatu buustattua puhelimelle tunnettavuutta niin loppujen lopulta se ei ole mitään muuta kuin ylihinnoiteltu kiina-luuri joka ei tarjoa mitään sen parempaa kuin hieman halvemmatkaan vastaavat... mutta onhan se toki "one and only", kun nimi ja tarinan alkukin oli niin cool, vain harvoille valikoiduille, ostamaan kutsutuille :D

  4.11.2017 00:00 #5

 • Nolopoliisi (vahvistamaton)

  Voi jeesus tota kaveria kauppalehden kuvassa Applen langattomat earbudsit päässään päässä. Nolo!

  4.11.2017 12:10 #6

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: se ei ole mitään muuta kuin ylihinnoiteltu kiina-luuri joka ei tarjoa mitään sen parempaa kuin hieman halvemmatkaan vastaavat Jopas on katkeraa tilitystä.

  Mikäs olisi tällainen ”hieman halvempi vastaava”? iOS olisi kiva, muttei välttämätön.

  4.11.2017 22:52 #7

 • perhana

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: se ei ole mitään muuta kuin ylihinnoiteltu kiina-luuri joka ei tarjoa mitään sen parempaa kuin hieman halvemmatkaan vastaavat Jopas on katkeraa tilitystä.

  Mikäs olisi tällainen ”hieman halvempi vastaava”? iOS olisi kiva, muttei välttämätön.
  Öööö...?
  Menikö jommallakummalla meistä nyt jotain ohi? otitko sinä nyt herneen nenääsi siitä että mollasin Oneplussan "vain kutsutuille" mainoskampanjaa, vai onko minulta mennyt ohi se että iphonellakin olisi ollut vastaava kampanja jossa puhelimen on saanut tilata vain kutsua vastaan?

  4.11.2017 23:09 #8

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
  Menikö jommallakummalla meistä nyt jotain ohi? otitko sinä nyt herneen nenääsi siitä että mollasin Oneplussan "vain kutsutuille" mainoskampanjaa,
  Minulta meni ohi, että puhuit Oneplussasta, se ei kauhean selvästi välittynyt tekstistä ja en ollut kutsukampanjaa havainnut. Sori siitä.

  4.11.2017 23:32 #9

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
  Menikö jommallakummalla meistä nyt jotain ohi? otitko sinä nyt herneen nenääsi siitä että mollasin Oneplussan "vain kutsutuille" mainoskampanjaa,
  Minulta meni ohi, että puhuit Oneplussasta, se ei kauhean selvästi välittynyt tekstistä ja en ollut kutsukampanjaa havainnut. Sori siitä.
  Tämä kuvaa tätä keskustelun tasoa oikein hyvin. Eli ei mitään hätää kun perhana ei puhunut Applesta?

  7.11.2017 21:57 #10

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
  Tämä kuvaa tätä keskustelun tasoa oikein hyvin. Eli ei mitään hätää kun perhana ei puhunut Applesta?
  Tämä tahallinen(?) kysymyksen muotoon puettu väärinymmärrys kuvaa myös keskustelun tasoa. Kyseessä oli vaan tilanne, että olin samaa mieltä.

  Ensinnäkin ”kiina-luuri, vastaavia saa” pätee myös mielestäni oneplussaan. Ja toisekseen kutsukampanja kuulostaa tosi tyhmältä ja olisi sitä myös Applen tapauksessa. Minullakaan ei vaan ole tiedossa, että Apple olisi sellaista tehnyt. Jos teki ja joskus tekee niin olisi ”hätä”.

  8.11.2017 06:41 #11

© 2018 AfterDawn Oy