Apple voi katkaista siteet kumppaniinsa – Valloittaako Intel iPhonet?

Apple voi katkaista siteet kumppaniinsa – Valloittaako Intel iPhonet?
Applen ja Qualcommin välinen riitely voi edetä vieläkin syvemmälle, sillä Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple harkitsee parhaillaan Qualcommin poistamista kokonaan iPhonien modeemitoimittajien listalta.

Mikäli Apple lopettaisi Qualcommin piirien käytön, ei se tapahtuisi hetkessä. Vanhat puhelinmallit valmistettaisiin todennäköisesti edelleen vanhojen piirien pohjalta, mutta uusissa puhelimissa ja tableteissa tultaisiin käyttämään muiden piiriyhtiöiden modeemeja. Näin ollen Qualcommin modeemit häviäisivät Applen tuotteista hiljalleen.

Wall Street Journalin mukaan Apple voisi korvata Qualcommin modeemit käytännössä Intelin tai vaihtoehtoisesti MediaTekin piireillä. Intelillä on kisassa hyvät asemat, sillä Apple käyttää jo nyt joissain iPhone-versioissa yhtiön matkapuhelinpiirejä. Aiemmin tänä vuonna Intel paljasti CDMA-verkkoja tukevan modeemin, minkä ansiosta Apple voisi käyttää Intelin piirejä myös Verizonin liittymäasiakkaiden iPhoneissa.

MediaTekin Apple voisi ottaa mukaan toimitusketjun monipuolistamiseksi ja riskien alentamiseksi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. lokakuuta, 2017 10:21
Tägit
Apple modeemi Intel Qualcomm Apple iPhone 8 Intel XMM 7560 Apple iPhone 8 Plus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy