iPhone 8 oli pettymys? Myy heikommin kuin Applen aiemmat iPhonet

iPhone 8 oli pettymys? Myy heikommin kuin Applen aiemmat iPhonet
Applen iPhone 8- ja iPhone 8 Plus -puhelimien myynti on lähtenyt verkkaisesti liikkeelle, arvioivat markkinatutkimusyhtiöt. Uutuusmallien myynnin arvellaan jääneen jälkeen aiempien vuosien myynninaloituksesta.

Heikentyneen myynnin yhtenä tärkeimpänä syynä pidetään sitä, että kuluttajat eivät ole täysin ymmärtäneet Applen uudistunutta puhelinmallistoa, josta löytyy kahden uutuusmallin lisäksi kolmas edistyneempi puhelin – iPhone X. Kuluttajat saattavat käyttää aiempaa enemmän aikaa omien valintojen tekemiseen ja odottavat ehkä iPhone X:n julkaisua ennen kuin tekevät ostopäätöksensä.

iPhone X on Applen malliston kallein puhelin. Suomessa 5,8-tuumaisella OLED-näytöllä varustettu puhelin maksaa 64 gigatavun tallennustilalla 1179 euroa ja 256 gigatavun tallennustilalla varustettuna 1349 euroa. iPhone X:n ennakkotilaukset Suomessa käynnistyvät tänään 27. lokakuuta.

Yhdysvalloissa kuluttajien arvellaan pettyneen iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan sisältämiin uutuusominaisuuksiin, minkä takia monet ovat joko päätyneet ostamaan vanhemman ja edullisemman iPhone-mallin tai jääneet odottamaan iPhone X:ää.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. lokakuuta, 2017 10:06
Tägit
Apple Apple iPhone 8 iOS 11 Apple iPhone X Apple iPhone 8 Plus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • tubii

  No kai se nyt myy paskasti kun vuoden välein tulee uusi, mutta ihmiset ostaa 3 vuoden osamaksulla

  27.10.2017 10:46 #1

 • delic

  Kai se nyt myy huonommin kun nurkan takana oli X malli, nyt myynti jakautuu noiden kolmen kesken. Olisihan se ollut aika paukku jos kasit myisi yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin edelliset. Sehän olisi tarkoittanut että kaikki X myynti olisi ylimääräistä siihen päälle.

  27.10.2017 11:41 #2

 • aapii

  Eikä myyntiä auta yhtään myynnin rajoittaminen. Esim meidän työpaikalla (puhelimia jälleenmyyvä liike) ei voida toistaiseksi edes tilata iphone 8 puhelimia myyntiin. Telia, josta meillekin puhelimet tulevat, haluaa myydä rajallisen saatavuuden aikaan kaikki itse omien myymälöidensä ja verkkokaupan kautta. Lyhyesti - vaikea myydä hyvin tuota puhelinta, jos yhtään ei ole varastossa.

  27.10.2017 14:18 #3

 • Näppishemmo

  Viisaat ihmiset eivät ostele älypuhelimia vuoden/parin välein vaan käyttävät nykyistä mikäli se toimii ja mikäli siihen saa tietoturva päivityksiä. Maapallomme ei enää pitkään kestä holtitonta kuluttamista ja onhan se järjetön idea vaihtaa toimiva ja riittävän hyvä uuteen jossa ei ole oikeastaan mitään sellaista ominaisuutta josta kannattaa maksaa satoja euroja.

  27.10.2017 20:03 #4

 • G0lden_Kebab

  Psssst! Pikku vinkki: Kaikki odottaa X:ää

  27.10.2017 22:19 #5

© 2018 AfterDawn Oy