Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja

Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä lataus- ja asennusrutiineja läpi.

Google esitteli tällaisen Instant Appsiksi kutsutun konseptin viime vuonna Google I/O -kehittäjätapahtumassa, mutta sovelluskehittäjien käyttöön teknologia avautui vasta tämän vuoden keväänä. Sovelluskehittäjien näkökulmastakin Instant Appseissa on selvä mielenkiintoa herättävä koukku: käyttäjälle voidaan antaa mahdollisuus testata sovelluksen toimintaa ja luonnetta ennen sen asentamista puhelimeen.

Hyvän ensivaikutelman antamisen jälkeen testaaja lataa ja asentaa sovelluksen todennäköisemmin puhelimeen. Instant Appsien käyttöönotossa on edetty vihdoin siihen pisteeseen saakka, että ohjelmia voi kokeilla Google Playn kautta. Sovelluskauppaan on luotu yhteensopiville Android-laitteille tarkoitettu ohjelmakategoria, johon on lisätty Instant Apps -tekniikkaa tukevia sovelluksia.

Googlen mukaan uuden Instant Apps -sovellukset pystyvät tarjoamaan rikkaan käyttökokemuksen, jota on vaikea erottaa varsinaisista asennetuista sovelluksista. Aiemmissa versioissa ohjelmien oiminaisuudet ja toiminnot saattoivat olla hyvin rajoitettuja.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 20. lokakuuta, 2017 10:39
Tägit
Android Google mobiilisovellukset Instant Apps
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 7 kommenttia
 • wiza

  Ei ne oo mitään helvetin appseja. Appeja. Tai sovelluksia. Kuulostaa vaan samalta kuin sanoisi "sovelluksiaja".

  20.10.2017 20:11 #1

 • jezze95

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza: Ei ne oo mitään helvetin appseja. Appeja. Tai sovelluksia. Kuulostaa vaan samalta kuin sanoisi "sovelluksiaja". Kyllä ne on, nimittäin tässä yhteydessä se on ”Instant Apps”, ei ne sitten mitään instant appejakaan ole...

  21.10.2017 11:57 #2

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza: Ei ne oo mitään helvetin appseja.

  21.10.2017 14:30 #3

 • MJH

  Eikös "app" ole lyhennys sanasta application. Ja "apps" taas on monikko tuosta. Joten suomeksi "apps" on sovellukset ja "app" on sovellus. Kuten joku jo tuolla aiemmin sanoi, sanassa "appseja" on kaksi monikko peräkkäin.

  21.10.2017 19:45 #4

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza: Ei ne oo mitään helvetin appseja. Appeja. Tai sovelluksia. Sovellus on liian geneerinen, se voi tarkoittaa mitä tahansa maan ja taivaan väliltä.

  Appi on valitettavasti jo käytössä, ja voi sekoittua ikävästi puheessa myös API:n kanssa. Suositteluni käytettäväksi sanaksi on äpskylä. Spesifimpi kuin sovellus, hauskempi ja näihin juttuihin on turha sotkea puolison isää (ellei se ole tosi hottis).

  22.10.2017 07:38 #5

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wiza: Ei ne oo mitään helvetin appseja. Appeja. Tai sovelluksia.
  Isoista alkukirjaimista voi päätellä että "Instant Apps" on erisnimi.
  Google itse käyttää nimitystä pikasovellus.
  Sovelluksia ? mitä väärää siinä on ?


  Uutisessa ei turhaa tarkemmin avattu sitä mitä nämä pikasovellukset on, ehkä parempi ettei niin tehty.

  22.10.2017 15:08 #6

 • Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

  Miten kielipoliisit suhtautuu usein käytettyy termiin: "LCD-näyttö"?

  LCD = Liquid Crystal Display, eli LCD-näyttö pitäisi suomentaa nestekidenäyttönäyttö.

  23.10.2017 12:17 #7

© 2018 AfterDawn Oy