Google ostaa Applen 9 miljardilla dollarilla – Se olikin nolo valeuutinen

1
Manu Pitkänen

Google ostaa Applen 9 miljardilla dollarilla – Se olikin nolo valeuutinen
Valeuutiset on kuuma puheenaihe ympäri maailman ja tätä taustaa vasten sijoittajille suunnattu Dow Jones Newswire -uutissähkepalvelu joutui äärimmäisen noloon tilanteeseen. Sähkepalvelu nimittäin välitti sijoittajille uutisen, jonka mukaan Google aikoisi ostaa Applen.

Tieto on luonnollisesti täysin lööperiä, mutta tällaista mokaa ei saisi missään nimessä tapahtua kun uutissähkepalvelun asiakkaina on isoja rahoja liikuttelevia sijoittajia. Vääriin tietoihin perustuvat sijoituspäätökset voivat maksaa todella paljon, mutta Dow Jonesin onneksi Applen eikä Googlen osakkeiden arvostuksessa ei tapahtunut uutisten julkaisun jälkeen suurempia muutoksia.

Syy miksi sijoittajat eivät reagoineet nopeasti uutiseen oli ehkä siinä, että tiedon mukaan Google olisi ostamassa Applea yhdeksällä miljardilla dollarilla. Applen markkina-arvo on kuitenkin yli 800 miljardia dollaria, joten jos Google tai joku muu oikeasti haluaisi ostaa Applen pois pörssistä, ei se todennäköisesti onnistu alle 1000 miljardilla dollarilla.



Uutisen uskottavuusarvoa vähensi ehkä myös se, että Steve Jobsin väitettiin ehdottaneen kauppaa testamentissaan. Lisäksi eräs uutisotsikko kuului seuraavasti: "DJ Google Says Yay". Tällaisista yrityskaupoista huolehtisi todennäköisesti Googlen sijaan sen emoyhtiö, Alphabet.

Dow Jonesin mukaan sen palveluihin ei ole murtauduttu, vaan väärät sähkeet olivat teknisen virheen tuloksia. Tarkoituksena oli ilmeisesti testailla jotain ja hupimielessä kirjoitetut otsikot pääsivät livahtamaan julkisiksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.