Googlen uusin kokeilu: YouTube-videot toistuvat automaattisesti mobiilissa

Googlen uusin kokeilu: YouTube-videot toistuvat automaattisesti mobiilissa
Google tunnetaan yhtenä verkon A/B-testauksen edelläkävijöistä. Yhtiö on vuosien varrella kokeillut monenlaisia pieniä ja suurempia muutoksia palveluihinsa kaikessa hiljaisuudessa.

Esimerkiksi YouTubessa nähdään aika ajoin uusia ominaisuuksia, joista osa löytää tiensä lopulliseen käyttöliittymään. Uusin kokeilu on kohdistettu tällä kertaa palvelun mobiilisovellukseen ja erityisesti sen kotinäkymään.

Android Centralin mukaan YouTuben mobiilisovelluksen käyttäjistä osalle on julkaistu uusi kotinäkymä, jossa videot toistavat automaattisesti itsensä.

Tämä tarkoittaa, että kotinäkymää (Home) rullatessa alaspäin kohdalla oleva video toistuu alusta alkaen ja jatkuu niin kauan kunnes käyttäjä siirtyy videosta eteenpäin. Käyttäjien onneksi äänet eivät kuitenkaan ole automaattisesti päällä ja sen sijaan alaosassa näytetään tekstitykset. Tämä koskee myös ensimmäistä videota, joka alkaa toistaa itseään heti sovelluksen avaamisen jälkeen.

Mikäli kuitenkin äänetön video häiritsee tai haluat vähentää datasiirtoa, niin ominaisuuden saa pois päältä (tai käytettäväksi vain WiFi-tilassa) kohdasta Account -> Settings -> General -> Play as you browse. Ominaisuus on oletuksena päällä, mikäli kuulut testiryhmään.

Samalla ominaisuuden käyttö tai käyttämättömyys toimii äänestämisenä ominaisuuden puolesta tai vastaan, sillä Google varmasti tarkastelee sen käyttöstatistiikkaa ennen kuin tuo sen kaikille käyttöön.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 10. lokakuuta, 2017 23:27
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • perhana

  Lainaus: Samalla ominaisuuden käyttö tai käyttämättömyys toimii äänestämisenä ominaisuuden puolesta tai vastaan, sillä Google varmasti tarkastelee sen käyttöstatistiikkaa ennen kuin tuo sen kaikille käyttöön. Jos google haluaisi statistiikastaan oikeasti nähdä kuinka puolesta tai vastaan tuota käyttäjät ovat, tulisi siinä kotinäkymässä automaattisesti toistuvan videon kohdalla olla selkeä linkki asetukseen josta automaattisen toiston saa pois.
  Voihan siinä toki näin ollakkin.

  11.10.2017 08:08 #1

 • arivesa

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Lainaus: Samalla ominaisuuden käyttö tai käyttämättömyys toimii äänestämisenä ominaisuuden puolesta tai vastaan, sillä Google varmasti tarkastelee sen käyttöstatistiikkaa ennen kuin tuo sen kaikille käyttöön. Jos google haluaisi statistiikastaan oikeasti nähdä kuinka puolesta tai vastaan tuota käyttäjät ovat, tulisi siinä kotinäkymässä automaattisesti toistuvan videon kohdalla olla selkeä linkki asetukseen josta automaattisen toiston saa pois.
  Voihan siinä toki näin ollakkin.
  Läppärissä tuo on,tosin se kääntyy aina olettamana "on" kun palaa sivuille. Saisi kyllä jäädä kertavalinnasta "off" kunnes muutan.

  16.10.2017 22:59 #2

© 2018 AfterDawn Oy