Android-merkit innostuivat iPhone X:n teknologiasta – Tulossa myös Androidiin?

Android-merkit innostuivat iPhone X:n teknologiasta – Tulossa myös Androidiin?
Syyskuun alussa Apple esitteli yhtiön puhelinmalliston tulevaisuuden kehityslinjoja edustavan iPhone X:n, jossa oli etupuolen kattavan näytön tieltä heivattu kokonaan kotinäppäin ja sitä kautta myös Touch ID -sormenjälkilukija. Biometrinen tunnistus on toteutettu puhelimessa uuden TrueDepth-kameran avulla, joka kykenee hahmottamaan kasvojen kolmiulotteisesti.

Ennen puhelimen julkistusta keskusteltiin paljon siitä, että valitseeko Apple iPhone X:ään 3D-kasvojentunnistuksen vai aikooko se upottaa sormenjälkilukijan osaksi puhelimen näyttöä. Vaihtoehdoista ensimmäinen osoittautui Applen valinnaksi ja vaikuttaa siltä, että se on ollut yhtiön valinta jo pitkään, vaikka joidenkin huhujen mukaan se olisi ollut "suunnitelma B" siltä varalta että Touch ID:n integrointi näyttöön ei onnistu.

Applea seuraava analyytikko Ming-Chi Kuo on havainnut Android-merkkien kiinnostuneen kasvojentunnistusteknologiasta voimakkaasti iPhone X:n julkistuksen jälkeen. Kuon seuraamissa tapauksissa Android-merkkien kyselyiden määrä 3D-kasvojentunnistusteknologiaa tarjoaviin yrityksiin on kolminkertaistunut iPhone X:n esittelyn jälkeen. Tämä viittaisi siihen, että Android-leirissä oltaisiin valmiita seuraamaan Applen jalanjälkiä.

Applen ratkaisun etuna näyttöön integroituun sormenjälkilukijaan verrattuna on se, että 3D-kasvojentunnistusta voidaan käyttää muuhunkin kuin vain biometriseen tunnistautumiseen. Tästä esimerkkinä Apple tarjosi animoji-hahmot, mutta lisää hyödyntämistapoja keksitään varmasti löydetään myöhemmin laajennetun todellisuuden puolelta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. lokakuuta, 2017 15:49
Tägit
Apple iOS Touch ID iOS 11 Face ID Apple iPhone X
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 7 kommenttia
 • Abcabc375

  Missä Apple ensin, sielä android perässä

  10.10.2017 13:31 #1

 • McOuadagougou

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Missä Apple ensin, sielä android perässä Omenan onni kun keksivät sen. Kaikki muu uutuus olikin kopsattu Samsungilta, langaton lataus ja näyttö.
  Mutta mätä omena siitä silti tuli, yrittävät pullistella akuilla kun ei muuten erotu.

  11.10.2017 12:26 #2

 • Abcabc375

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti McOuadagougou: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Missä Apple ensin, sielä android perässä Omenan onni kun keksivät sen. Kaikki muu uutuus olikin kopsattu Samsungilta, langaton lataus ja näyttö.
  Mutta mätä omena siitä silti tuli, yrittävät pullistella akuilla kun ei muuten erotu.
  Samsungin reunaton näyttö nyt oli tehty suoraan iPhonen konseptikuvista.

  Eipä se ainakaan räjähdä toisinkuin sumsangin laatupuhelimet.

  Samsung ei muuten ollut ensimmäinen joka otti langattoman latauksen käyttöön puhelimissaan

  11.10.2017 13:42 #3

 • McOuadagougou

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti McOuadagougou: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Missä Apple ensin, sielä android perässä Omenan onni kun keksivät sen. Kaikki muu uutuus olikin kopsattu Samsungilta, langaton lataus ja näyttö.
  Mutta mätä omena siitä silti tuli, yrittävät pullistella akuilla kun ei muuten erotu.
  Samsungin reunaton näyttö nyt oli tehty suoraan iPhonen konseptikuvista.

  Eipä se ainakaan räjähdä toisinkuin sumsangin laatupuhelimet.

  Samsung ei muuten ollut ensimmäinen joka otti langattoman latauksen käyttöön puhelimissaan
  Kuvia piirtelee myös lapseni, niilläkin on enemmän arvoa kuin konseptikuvilla.
  En muuten väittänyt että Samppa olis ensimmäisenä tehnyt langattoman latauksen.
  Eiköhän lentoyhtiöt tuonkin mätäpaiseen kuljettamisen kiellä :)

  11.10.2017 14:38 #4

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uuutinen: Tästä esimerkkinä Apple tarjosi animoji-hahmot Kuulostaa ainakin kovin hyödylliseltä ja tärkeältä ominaisuudelta.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Missä Apple ensin, sielä android perässä Sopinee sulle, sillä tämäkin "hieno"(?) "animoji" ominaisuus on selvästi tarkoitettu lapsille. Nyt varmaan tyyliisi uskollisena väität että Apple on keksinyt kasvojentunnistusteknologian?

  E:Ehkä muuten "Omena" pitäisi nimetä englannin kielessä joksikin muuksi, sillä on Apple keksinyt senkin. Eikös juu?

  11.10.2017 17:18 #5

 • Abcabc375

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uuutinen: Tästä esimerkkinä Apple tarjosi animoji-hahmot Kuulostaa ainakin kovin hyödylliseltä ja tärkeältä ominaisuudelta.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Missä Apple ensin, sielä android perässä Sopinee sulle, sillä tämäkin "hieno"(?) "animoji" ominaisuus on selvästi tarkoitettu lapsille. Nyt varmaan tyyliisi uskollisena väität että Apple on keksinyt kasvojentunnistusteknologian?

  E:Ehkä muuten "Omena" pitäisi nimetä englannin kielessä joksikin muuksi, sillä on Apple keksinyt senkin. Eikös juu?
  Tunteisiin

  11.10.2017 17:27 #6

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uuutinen: Tästä esimerkkinä Apple tarjosi animoji-hahmot Kuulostaa ainakin kovin hyödylliseltä ja tärkeältä ominaisuudelta.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Missä Apple ensin, sielä android perässä Sopinee sulle, sillä tämäkin "hieno"(?) "animoji" ominaisuus on selvästi tarkoitettu lapsille. Nyt varmaan tyyliisi uskollisena väität että Apple on keksinyt kasvojentunnistusteknologian?

  E:Ehkä muuten "Omena" pitäisi nimetä englannin kielessä joksikin muuksi, sillä on Apple keksinyt senkin. Eikös juu?
  Tunteisiin
  Huomasin. Olen pahoillani puolestasi

  12.10.2017 18:58 #7

© 2018 AfterDawn Oy