Telia ja Helsingin kaupunki yrittävät uudistaa oppimisen 5G:n avulla

Telia ja Helsingin kaupunki yrittävät uudistaa oppimisen 5G:n avulla
Telia ja Helsingin kaupunki ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää uusia 5G-matkapuhelinverkkoteknologiaa hyödyntäviä oppisisältöjä koulujen käyttöön. Yhteistyötä kuvaillaan ensimmäiseksi laatuaan koko maailmassa.

Käytännössä 5G:tä aiotaan hyödyntää pedagogisissa käyttötarkoituksissa virtuaalitodellisuuteen ja laajennettuun todellisuuteen liittyvien sovelluskohteiden langattomassa tiedonsiirrossa. Ajatuksena on edistää ilmiöpohjaista oppimista. Kokeilu on käynnistynyt Arabian peruskoulussa ja jatkuu syksyllä muun muassa matemaattisten aineiden ja muotoilun opetuksessa."Opetuksen digitalisoitumisessa ei ole kyse tietokoneiden tai tablettien hankkimisesta, vaan muutoksesta yhteiskunnassamme, joka vaikuttaa oppimisen ympäristöihin ja pedagogiikkaan. Teknologia on työkalu, joka tukee oppimisen muutosta", toteaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Telian teknologiajohtaja Jari Collinin mukaan 5G ja sen mahdollistamat uudenlaiset pedagogiset menetelmät muuttuvat oppimista niin paljon, että se saattaa määritellä miten uudet koulut suunnitellaan.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. lokakuuta, 2017 15:21
Tägit
TeliaSonera Helsinki virtuaalitodellisuus Telia 5G laajennettu todellisuus pedagogiikka
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy