Nyt se tulee – Microsoft julkaisee nettiselaimensa Androidille ja iPhonelle

Nyt se tulee – Microsoft julkaisee nettiselaimensa Androidille ja iPhonelle
Viisi vuotta sitten jos joku olisi sanonut, että Microsoft aikoo julkaista Internet Explorerin Androidille ja iOS:lle, olisi häntä pidetty todennäköisesti hölmöläisenä. Ajat ovat muuttuneet ja Microsoftin asennoituminen kilpaileviin alustoihin myös sen myötä. Siksi tänään paljastettu tieto Microsoft Edgen saapumisesta Androidille ja iOS:lle ei tunnu lainkaan pöllömmältä ratkaisulta.

Edgen Android- tai iOS-sovellukset eivät ole vielä valmiita, mutta kaikkein kokeilunhaluisimmat voivat testata Microsoftin beta-kehitysasteella olevan selaimen toimivuutta iOS:llä jo nyt. Applen TestFlight-testiympäristö kuitenkin rajoittaa olennaisesti testikäyttäjien määrää, vain 10 000 ensimmäistä saavat mahdollisuuden kokeilla Edgen toimivuutta.

Microsoft aikoo julkaista beta-version myös Android-käyttäjien testattavaksi, mutta ohjelmisto julkaistaan vasta hieman myöhemmin. Selaimen pitäisi olla valmis kaikkien käytettäväksi tämän vuoden loppuun mennessä. Lisätietoa Microsoft Edgen Android- ja iOS-sovellusten ominaisuuksista löytyy täältä.

Samalla Microsoft kertoi muuttavansa aiemmin Arrow-nimellä tunnetun kotinäyttösovelluksen nimen Microsoft Launcheriksi. Ohjelman beta-versio on ladattavissa Google Playn kautta. Myös Microsoft Launcherin pitäisi olla valmis tämän vuoden loppuun mennessä.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. lokakuuta, 2017 17:00
Tägit
Apple iPhone Android Microsoft selaimet mobiilisovellukset Apple iPhone 7 Microsoft Edge Apple iPhone 8 Apple iPhone 7 Plus Apple iPhone 8 Plus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Onkohna yhtä suosittu kun explorer :)

  5.10.2017 19:35 #1

 • perhana

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Onkohna yhtä suosittu kun explorer :) Tuskin nyt sentään, kun olihan se IE vielä 2016 vuonna StatCounterin mukaan käyttäjämäärillä mitattuna edelleen suosituin ;)

  Mutta ihan vakavissaan, jos ne tuosta Edgestä android-alustalla yhtä toimivan saavat kuin windows phonella, niin on ihan tervetullut, on sitä jo ehtinyt kaivatakkin noiden chromen sun muiden android-selainten kanssa tuskaillessa.

  5.10.2017 20:59 #2

 • Näppishemmo

  Ei ole vielä Chromea voittanutta saa nähdä onko nyt tosin epäilen hieman.

  6.10.2017 09:29 #3

© 2018 AfterDawn Oy