Tätä on odotettu – Gmail osaa nyt linkittää puhelinnumerot ja osoitteet

Tätä on odotettu – Gmail osaa nyt linkittää puhelinnumerot ja osoitteet
Monet mobiilisovellukset ovat jo vuosia osanneet tunnistaa tekstin joukosta puhelinnumerot ja muuttaa ne automatisoiduisti hyperlinkeiksi, joita painamalla numero avatautuu puhelinsovelluksessa. Yksi ei ole kuitenkaan tähän operaatioon taipunut, Googlen Gmail-sähköpostiohjelma.

Googlen ohjelmistikehittäjät voivat kuitenkin nyt vetää to-do-listastaan viivan tämän ominaisuuden yli, sillä juuri julkaistun päivityksen asentamisen jälkeen Gmail tunnistaa automaattisesti puhelinnumerot sekä osoitteet. Puhelinnumerolinkkiä painamalla numero avautuu oletuspuhelinsovelluksessa ja puhelu käynnistyy. Osoitetta painamalla käyttäjä ohjataan vuorostaan Google Mapsiin, joka näyttää osoitteen kartalla.

Ominaisuus toimii Gmailin ja Inboxin Android- ja iOS-sovelluksissa. Molempien palveluiden web-versiotkin osaavat tehdä linkitykset osoitteille ja puhelinnumeroille.

Google kertoo päivityksen käyttöönotossa kestävän noin kolme vuorokautta. Ei siis kannata ihmetellä jos linkitykset eivät aivan vielä toimi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. syyskuuta, 2017 14:56
Tägit
Android sähköposti Gmail iOS mobiilisovellukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy