Kallis moka – Poliisi vaihtaa nyt tuhansia WIndows-puhelimia iPhoneen

Kallis moka – Poliisi vaihtaa nyt tuhansia WIndows-puhelimia iPhoneen
New Yorkin poliisivoimien (NYPD) laitehankinnat eivät osuneet aivan nappiin vuonna 2016, kun se päätti hankkia työntekijöilleen uudet puhelimet. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Microsoft, jolta ostettiin kaikkiaan 36 000 Windows Phone -pohjaista puhelinta. Laitemalleiksi valikoitui Lumia 830 ja Lumia 640 XL.

New York Postin mukaan NYPD on nyt kuitenkin päättänyt hylätä juuri hankkimansa puhelimet, joiden avulla suurkaupungin poliisivoimien piti siirtyä suurella harppauksella 21. vuosisadalle. Lehdelle puhuneiden lähteiden mukaan NYPD:n IT-osaston tekemän uuden päätöksen takia vanhat Windows-puhelimet aiotaan korvata iPhoneilla tämän vuoden loppuun mennessä.Taustalla on ilmeisesti Microsoftin tekemät päivityslinjaukset, joiden takia NYPD ei saanut tarvitsemaansa ohjelmistotukea puhelimilleen. Hankinta oli osa poliisivoimien 160 miljoonan dollarin arvoista NYPD Mobility Initiative -hanketta. Puhelimiin ei kuitenkaan ole laitettu näin paljoa rahaa, sillä yhden puhelimen hankintahinta lienee ollut 200–400 dollarin tienoilla. Windows-puhelimien hankintapäätös sai jo aikanaan kritiikkiä, sillä Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän markkinaosuus on ollut erittäin vaatimaton. Eniten kritiikkiä kalliista valinnoista on kohdistettu IT-johtaja Jessica Tischiin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. elokuuta, 2017 12:44
Tägit
Apple iPhone Microsoft poliisi Windows Phone Apple iPhone 6 Windows 10 Nokia Lumia 830 Apple iPhone 6s Apple iPhone 7 Microsoft Lumia 640 Microsoft Lumia 640 XL
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 10 kommenttia
 • johtaja59

  2016 päätti hankkia Lumia puhelimet?!
  Olihan se jo tiedossa, että Lumia on uppoava laiva.

  29.8.2017 13:41 #1

 • Näppishemmo

  Tiesin jo vuosia sitten ettei Lumiat tai ylipäätään Windows luurit tule koskaan menestymään koska käyttöliittymä on mitä on ja sovellustarjonta olematon. Mutta Nokia uskovaiset eivät voineet tätä uskoa ja nyt tulee kallis uusiminen ja uuden käyttiksen opettelu.

  29.8.2017 16:08 #2

 • G0lden_Kebab

  Enpä ole millään tasolla yllättynyt.

  29.8.2017 17:26 #3

 • jarppi0123 (vahvistamaton)

  Onneks ei ainakaan vielä tartte ostas uutta puhelinta. Vanha toimii ja päivittyy hy in Microsoft lumia 950.

  29.8.2017 23:15 #4

 • rellupa

  Viellä kallimpi moka, muutaman vuoden kuluttua kun akku alkaa olla loppu ostavat taas uudet jne...

  30.8.2017 08:02 #5

 • Näppishemmo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rellupa: Viellä kallimpi moka, muutaman vuoden kuluttua kun akku alkaa olla loppu ostavat taas uudet jne... Tietoturvakysymykset tulee vastaan ennen akkujen kulumista.

  30.8.2017 15:46 #6

 • perhana

  Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

  Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.

  30.8.2017 17:50 #7

 • lettas

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

  Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.
  Ymmärrän hyvin paikallista tietohallintoa. Päälekkäisiä järjestelmiä on kallista ylläpitää ja uusia luureja ei enää saa. Suomessa windows phonella tulee joten kuten toimeen, jenkeissä sovelluksia ei ole ikinä ollut alustalle.

  30.8.2017 19:09 #8

 • perhana

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lettas: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

  Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.
  Ymmärrän hyvin paikallista tietohallintoa. Päälekkäisiä järjestelmiä on kallista ylläpitää ja uusia luureja ei enää saa. Suomessa windows phonella tulee joten kuten toimeen, jenkeissä sovelluksia ei ole ikinä ollut alustalle.
  Päällekkäisien järjestelmien pidon ongelman ymmärrän, mutta jää nyt hieman auki että mitä kolmannen osapuolen sovelluksia poliisi virkaluuriinsa kaipaa, sitä pierusovellustako jolla voisi säikäyttää rikolliset pudottamaan aseensa?

  31.8.2017 07:38 #9

 • lettas

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lettas: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

  Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.
  Ymmärrän hyvin paikallista tietohallintoa. Päälekkäisiä järjestelmiä on kallista ylläpitää ja uusia luureja ei enää saa. Suomessa windows phonella tulee joten kuten toimeen, jenkeissä sovelluksia ei ole ikinä ollut alustalle.
  Päällekkäisien järjestelmien pidon ongelman ymmärrän, mutta jää nyt hieman auki että mitä kolmannen osapuolen sovelluksia poliisi virkaluuriinsa kaipaa, sitä pierusovellustako jolla voisi säikäyttää rikolliset pudottamaan aseensa?
  https://www.theverge.com/2017/8/28/1621...hone-8-new-york

  "The Windows models were Nokia Lumia 830 and Lumia 640 XL, equipped with special 911 apps, case management apps, and the ability to receive assignments. They were purchased as part of a $160 million initiative to modernize the NYPD, which has been around since 1845. The new business for Microsoft’s phones, which were provided at no cost to the police, was clearly not enough to keep Windows Phone alive."

  Eivät enää halua kehittää kuolleelle alustalle ja siksi vaihdos.

  31.8.2017 18:16 #10

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud