iPhone 8:aa voi olla lähes mahdoton saada ostettua julkaisun jälkeen

iPhone 8:aa voi olla lähes mahdoton saada ostettua julkaisun jälkeen
Apple aikoo esitellä iPhone 8 -älypuhelimen samaan aikaan iPhone 7s:n ja ja iPhone 7s Plussan kanssa, kertoo KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo. Hän on perinteisesti ollut hyvin perillä Applen toimitusketjun toiminnasta.

Kuon mukaan iPhone 8:n tuotekehitys etenee viimeiseen Product Verification Test -vaiheeseen elokuun puolivälissä ja sen massatuotannon on tarkoitus alkaa syyskuun puolivälissä. Tästä syystä puhelimen saatavuus on alkuvaiheessa hyvin heikko ja värivaihtoehdotkin rajoittuu kolmeen: mustaan, hopeaan ja kultaan. Kuon mukaan myös iPhone 7s:stä tulee alkuvaiheessa saataville edellä mainitut värivaihtoehdot.

iPhone 8:n tuotantotavoite kuluvalle kvartaalille on ainoastaan 2–4 miljoonaa kappaletta, mutta jo loka-joulukuussa puhelinta pitäisi pystyä valmistamaan 40–50 miljoonaa kappaletta. iPhone 7s -mallia Kuo odottaa valmistettavan 35–38 miljoonaa kappaletta ja 18–20 miljoonaa kappaletta isompaa iPhone 7s Plus -mallia. Apple selvästi odottaa, että kysyntä painottuu vuoden lopulla kalliimpaan iPhone 8 -malliin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. elokuuta, 2017 10:06
Tägit
Apple Apple iPhone 8 Apple iPhone 7s iOS 11
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 9 kommenttia
 • Mysticiza

  No, vielä vaikeampaa se on julkaisua ennen ;)

  9.8.2017 18:56 #1

 • jkij

  sitä ei myydä elinkaarensa aikana edes 40-50000000kpl

  10.8.2017 06:52 #2

 • delic

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: sitä ei myydä elinkaarensa aikana edes 40-50000000kpl Tuo luku menee jo tänävuonna.

  10.8.2017 08:19 #3

 • Llllmmmllllmmmll (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: sitä ei myydä elinkaarensa aikana edes 40-50000000kpl Tuo luku menee jo tänävuonna. No olisihan se aika ihme jos ei menisi neljääkymmentä puhelinta kaupaksi räh röh

  Mutta ihan vakavasti, voi olla ettei oikeasti pääse noihin lukemiin jos huhut hinnasta pitää paikkansa. Moni varmasti tyytyy halvempaan 7S tai 7S plus malliin. Toki kolmen mallin yhteiset myyntiluvut tulevat varmasti tikkomaan tuon rajan. Myihän Apple viime vuonna miltei 80 miljoonaa iPhonea ennen vuoden vaihdetta ja seiska nyt oli vielä paljon pienempi uudistus mitä tämä tulee olemaan.

  10.8.2017 09:25 #4

 • delic

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Llllmmmllllmmmll:
  Mutta ihan vakavasti, voi olla ettei oikeasti pääse noihin lukemiin jos huhut hinnasta pitää paikkansa.
  Eihän 40-50 miljoonaa ole Applelle mitään. Tuo menee todennäköisesti jo ennen vuoden loppua. Enkä usko että hinta tulee olemaan este. Nytkin Applella on jo kääntynyt myynti enemmän ja enemmän kalliimman 7 plus mallin suuntaan.

  10.8.2017 13:27 #5

 • Llllmmmllllmmmlll (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Llllmmmllllmmmll:
  Mutta ihan vakavasti, voi olla ettei oikeasti pääse noihin lukemiin jos huhut hinnasta pitää paikkansa.
  Eihän 40-50 miljoonaa ole Applelle mitään. Tuo menee todennäköisesti jo ennen vuoden loppua. Enkä usko että hinta tulee olemaan este. Nytkin Applella on jo kääntynyt myynti enemmän ja enemmän kalliimman 7 plus mallin suuntaan.
  Eihän se mitään ole Applelle, mutta jos viime vuonna myytiin se about 80miljoonaa luuria yhteensä joista enemmistö oli tavallinen seiska, niin itse veikkaisin että seuraavan syksyn myynneistä alle puolet on kasia, varsinkin jos hinta tulee olemaan siellä tonnin yläpuolella. Noh, Apple nyt on kyllä aina yllättänyt kaikki myynneillään joten eipä tässä voi muuta sanoa kuin että aika näyttää.

  10.8.2017 13:54 #6

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Llllmmmllllmmmlll:
  jos viime vuonna myytiin se about 80miljoonaa luuria yhteensä joista enemmistö oli tavallinen seiska, niin itse veikkaisin että seuraavan syksyn myynneistä alle puolet on kasia, varsinkin jos hinta tulee olemaan siellä tonnin yläpuolella.
  Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä myytiin noin 80 miljoonaa luuria. Koko vuoden aikana huomattavasti enemmän.

  Apple ei juurikaan avaa eri mallien myyntisyhdetta, viime vuoden viimeisellä neljänneksellä isomman plus mallin saatavuus oli erittäin rajattua, joten myyntimäärät, jos sellaiset jostain luotettavasti saa, eivät kerro aivan suoraan kysynnästä.

  Jos Applella ollaan fiksuja, hinnoitellaan tuo paras malli niin ylös, että tuotantomäärät kohtaavat kysynnän edes kohtuullisesti.

  12.8.2017 14:37 #7

 • G0lden_Kebab

  No jos hinta plussalla on enemmän kuin 1200€ niin jääkin ostamatta.

  12.8.2017 17:45 #8

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: No jos hinta plussalla on enemmän kuin 1200€ niin jääkin ostamatta. Applen kolmen uuden mallin nimeämistä ei ole julkistettu, mutta se tullee olemaan jotakin seuraavan tapaista:

  iPhone 8 (päivitetty malli iPhone 7:sta)
  iPhone 8 plus (päivitetty malli iPhone 7 plussasta)
  iPhone 8 Pro tai Edition (täysin uusi design pienemmät reunat, uusia sensoreita jne)

  Kahden ensimmäisen hinnoittelu tullee olemaan linjassa nykyisten hintojen kanssa, ehkä hieman alempi jos Apple kokee tarvetta markkinaosuuden kasvattamiseen.

  Kolmannen saatavuus on rajattua joten se on järkevää hinnoitella huomattavasti kalliimmaksi. Yli tonni ei olisi yllätys. Jos hinta on liian alhainen (sekä absoluuttisesti että erotuksena "tavallisiin") joutuu se myymään ei oota vaikka tavallisia olisi saatavissa.

  12.8.2017 18:58 #9

© 2019 AfterDawn Oy