Kaivattu ominaisuus vihdoin Apple Watchiin – LTE-yhteydet

Kaivattu ominaisuus vihdoin Apple Watchiin – LTE-yhteydet
Apple aikoo julkaista syksyllä kolmannen sukupolven Apple Watch -älykellon, josta löytyy Bloombergin tietojen mukaan ensimmäistä kertaa tuki matkapuhelinverkkoyhteyksille. LTE-modeemin ansiosta älykello voi datasiirron osalta toimia täysin itsenäisesti, eikä se vaadi näin ollen lainkaan iPhonea kaverikseen.

Modeemin seuraavaan Apple Watchiin toimittaa puolijohdejätti Intel, joka pääsi viime syksynä myös iPhonen modeemitoimittajaksi. Intelillä on ollut suuria ongelmia päästä käsiksi mobiililaitemarkkinoita, mutta se näyttää vihdoin onnistuneen siinä modeemitoimittajan roolissa. Intelin suoritinpiirejä käytetään edelleen hyvin harvakseltaan mobiililaitteissa.

Uutinen tarkoittaa samalla sitä, ettei Apple todennäköisesti käytä lainkaan Qualcommin modeemeja Apple Watchissa. Intelillä on Applen kautta mahdollisuus kasvattaa jalansijaa maailmanlaajuisilla modeemimarkkinoilla ja nousta tätä kautta merkittäväksi Qualcommin kilpailijaksi.

Bloombergin mukaan Apple neuvottelee parhaillaan operaattoreiden kanssa Apple Watchin myynnistä operaattoreiden kautta. Applen oli tarkoitus julkaista LTE-yhteyksillä varustettu Apple Watch jo vuosi sitten, mutta laitteen akkuongelmia ei saatu ratkaistua tarpeeksi ajoissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. elokuuta, 2017 14:40
Tägit
Apple iOS Apple Watch watchOS iOS 11
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy