Google sotkee huonot sovellukset suohon – Uusi algoritmi käyttöön

Google sotkee huonot sovellukset suohon – Uusi algoritmi käyttöön
Google on ottanut käyttöön Play-sovelluskaupassaan uuden ranking-muuttujan, jonka avulla sovelluslataajille pyritään esittämään vain laadukkaita ohjelmia asennettavaksi.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että Google seuraa sovelluksissa muutamia "laatuvaikutelmaan" liittyviä tekijöitä ja tarvittaessa muuttaa ohjelmien näkyvyyttä niiden perusteella. Jos sovellus heikentää oleellisesti puhelimen akkukestoa tai ohjelma kaatuilee liian usein, niin Google tulkitsee sen olevan laadultaan heikko ja alentaa sovelluksen näkyvyyttä.

Periaatteessa tämä seikka tulee näkyviin myös ohjelmalle annettujen yhden tähden arvosteluissa. Mikäli ohjelma on kuitenkin tarpeeksi suosittu, niin lataussuosio saattaa peittää huonot arvostelut alleen ja sovellus sijoittuu hyvin hakutuloksissa. Uuden analyysimenetelmän avulla laadulle yritetään antaa suurempi painoarvo, millä panostetaan kehittäjiä panostamaan sovelluksen laadukkuuteen.

Uusi järjestelmä on ajettu sisään pienelle joukolle Google Play -käyttäjiä, mutta nettijätin mukaan tulokset puhuvat järjestelmän toimivuuden puolesta. Käyttäjät lataavat useammin laadukkaita sovelluksia ja poistavat niitä siksi laitteistaan aiempaa harvemmin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. elokuuta, 2017 11:36
Tägit
Android Google Google Play mobiilisovellukset Android Nougat Android O
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy