Apple Pay saapuu Suomeen

Apple Pay saapuu Suomeen
NFC-maksamisen infrastruktuuri on Suomessa jo pitkälle kehittynyt, mutta se toimii edelleen hyvin pitkälti korttimaksamisen muodossa. Teknologia ei ole siis keventänyt ihmisten lompakoita. Tänä vuonna tähän voi tulla isokin muutos, sillä Apple aikoo lanseerata Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmänsä Suomessa vuoden loppuun mennessä.

Apple Pay on siis käytännössä lähimaksujärjestelmä, jossa maksaminen tapahtuu esimerkiksi iPhonella tai Apple Watch -älykellolla. Riittää kun oman maksukortin tiedot on syötetty puhelimeen, niin maksujen hyväksymisen voi hoitaa puhelimella ja hyväksyä maksut iPhonen sormenjälkilukijalla ilman PIN-koodeja.

Tieto Apple Payn Suomeen rantautumisesta tuli yhtiön osavuosituloksen yhteydessä pidetyssä sijoittajapuhelussa, jossa Applen talousjohtaja Luca Maestri kertoi järjestelmän laajenevan tänä vuonna Arabiemiraatteihin, Tanskaan, Ruotsiin ja Suomeen.

Apple ei vahvistanut yhteistyöhön liittyneiden pankkien nimiä, joten vaikka järjestelmä toimiikin vuoden lopulla Suomessa, niin se vaatii tuen myös pankilta. Koska järjestelmä saapuu samanaikaisesti Tanskaan, Suomeen ja Ruotsiin, niin joku eri pohjoismaissa toimiva pankki on ainakin mukana. Pankkien halukkuutta liittyä tukemaan Apple Paytä voi vähentää niiden omat mobiilimaksujärjestelmien liiketoiminnan suojelu. Esimerkiksi Danske Bank on markkinoinut näkyvästi omaa MobilePay-sovellusta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 2. elokuuta, 2017 10:50
Tägit
Apple NFC mobiilimaksaminen OP-Pohjola Nordea lähimaksaminen Osuuspankki Apple Pay S-Pankki Danske Bank Aktia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy