Arvostelussa Nokia 5 – Haastaja suomalaisten suosikkipuhelimille

Arvostelussa Nokia 5 – Haastaja suomalaisten suosikkipuhelimille
-

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. elokuuta, 2017 17:00
Tägit
Nokia arvostelut HMD Global Nokia 5
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 8 kommenttia
 • toukkja

  Mitä mieltä olet akun kestosta? En tiedä onko omassa Nokia 5:ssa yksilövika, mutta akun kesto ilman virransäästöä jää reilusti alle päivän ja koska akku ei ole vaihdettava, näkisin tämän olevan suurin pullonkaula ja ongelma.

  Olen yrittänyt selvittää onko minulla joku yksittäinen akkusyöppo appsi ladattuna, mutta kun ei ole. Käytössä ei ole kuin WatsApp (muutama viesti päivässä), Facea tulee melko aktiivisesti käytettyä, videoita tosi vähän. Sähköpostissa GMAIL-ohjelman kautta parin laatikon synkka on 15 minuutin välillä, muista postilaatikoista synkka on pois päältä. Testasin tätä samaa ohjelmistokokonaisuutta ja käyttötapaa tätä ennen useamman kuukauden käytöllä Samsung A5 ja kokemusta on myös J5 (2016 edition). Näihin verrattuna Nokialaisen akun kesto on surkea. Tosin jos laitan virransäästön päälle, niin akun kesto moninkertaistuu ja akku voi kestää parikin työpäivää. Virransäästötilassa tärkeä värinätoiminto jää kuitenkin pois ja puheluja jää vastaamatta kun puhelin on taskussa. En siis käyttäisi virransäästötilaa vertailukriteerinä.

  7.8.2017 12:47 #1

 • matrix82

  Omassa Nokia 5 puhelimessa kestää hyvin pari päivää akku ilman ongelmia.
  Perus käyttöä, selain, whatsapp, nettikaupat...

  10.8.2017 13:13 #2

 • Näppishemmo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toukkja: Mitä mieltä olet akun kestosta? En tiedä onko omassa Nokia 5:ssa yksilövika, mutta akun kesto ilman virransäästöä jää reilusti alle päivän ja koska akku ei ole vaihdettava, näkisin tämän olevan suurin pullonkaula ja ongelma.

  Olen yrittänyt selvittää onko minulla joku yksittäinen akkusyöppo appsi ladattuna, mutta kun ei ole. Käytössä ei ole kuin WatsApp (muutama viesti päivässä), Facea tulee melko aktiivisesti käytettyä, videoita tosi vähän. Sähköpostissa GMAIL-ohjelman kautta parin laatikon synkka on 15 minuutin välillä, muista postilaatikoista synkka on pois päältä. Testasin tätä samaa ohjelmistokokonaisuutta ja käyttötapaa tätä ennen useamman kuukauden käytöllä Samsung A5 ja kokemusta on myös J5 (2016 edition). Näihin verrattuna Nokialaisen akun kesto on surkea. Tosin jos laitan virransäästön päälle, niin akun kesto moninkertaistuu ja akku voi kestää parikin työpäivää. Virransäästötilassa tärkeä värinätoiminto jää kuitenkin pois ja puheluja jää vastaamatta kun puhelin on taskussa. En siis käyttäisi virransäästötilaa vertailukriteerinä.

  Mitä tekee vaihdettavalla akulla vuonna 2017? Puhelinten nykyaikaiset akut kestävät koko sen elinkaaren ajan (2-5 vuotta) eli vaihdettavaa ei senpuoleen tarvita. Myöskin nykyään saa näitä erillisiä vara-akkuja joilla on kätevämpi ladata kännyköiden tai tablettimien akut koska eivät ole sidottu tiettyihin malleihin. Näissä vain usb piuha määrittää yhteensopivuuden (onko esim type C vai micro usb.

  Sokerina pohjalla hyvissä luureissa on nämä nopeat lataustoiminnot jolla ne saa melkein täyteen alle 30 minuutissa.

  10.8.2017 22:47 #3

 • hannibal_pjv

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toukkja: Mitä mieltä olet akun kestosta? En tiedä onko omassa Nokia 5:ssa yksilövika, mutta akun kesto ilman virransäästöä jää reilusti alle päivän ja koska akku ei ole vaihdettava, näkisin tämän olevan suurin pullonkaula ja ongelma.

  Olen yrittänyt selvittää onko minulla joku yksittäinen akkusyöppo appsi ladattuna, mutta kun ei ole. Käytössä ei ole kuin WatsApp (muutama viesti päivässä), Facea tulee melko aktiivisesti käytettyä, videoita tosi vähän. Sähköpostissa GMAIL-ohjelman kautta parin laatikon synkka on 15 minuutin välillä, muista postilaatikoista synkka on pois päältä. Testasin tätä samaa ohjelmistokokonaisuutta ja käyttötapaa tätä ennen useamman kuukauden käytöllä Samsung A5 ja kokemusta on myös J5 (2016 edition). Näihin verrattuna Nokialaisen akun kesto on surkea. Tosin jos laitan virransäästön päälle, niin akun kesto moninkertaistuu ja akku voi kestää parikin työpäivää. Virransäästötilassa tärkeä värinätoiminto jää kuitenkin pois ja puheluja jää vastaamatta kun puhelin on taskussa. En siis käyttäisi virransäästötilaa vertailukriteerinä.

  Mitä tekee vaihdettavalla akulla vuonna 2017? Puhelinten nykyaikaiset akut kestävät koko sen elinkaaren ajan (2-5 vuotta) eli vaihdettavaa ei senpuoleen tarvita. Myöskin nykyään saa näitä erillisiä vara-akkuja joilla on kätevämpi ladata kännyköiden tai tablettimien akut koska eivät ole sidottu tiettyihin malleihin. Näissä vain usb piuha määrittää yhteensopivuuden (onko esim type C vai micro usb.

  Sokerina pohjalla hyvissä luureissa on nämä nopeat lataustoiminnot jolla ne saa melkein täyteen alle 30 minuutissa.
  Puhelimen elinikä on 6-18 vuotta joten akulla on merkitystä...

  25.8.2017 17:05 #4

 • Näppishemmo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hannibal_pjv: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toukkja: Mitä mieltä olet akun kestosta? En tiedä onko omassa Nokia 5:ssa yksilövika, mutta akun kesto ilman virransäästöä jää reilusti alle päivän ja koska akku ei ole vaihdettava, näkisin tämän olevan suurin pullonkaula ja ongelma.

  Olen yrittänyt selvittää onko minulla joku yksittäinen akkusyöppo appsi ladattuna, mutta kun ei ole. Käytössä ei ole kuin WatsApp (muutama viesti päivässä), Facea tulee melko aktiivisesti käytettyä, videoita tosi vähän. Sähköpostissa GMAIL-ohjelman kautta parin laatikon synkka on 15 minuutin välillä, muista postilaatikoista synkka on pois päältä. Testasin tätä samaa ohjelmistokokonaisuutta ja käyttötapaa tätä ennen useamman kuukauden käytöllä Samsung A5 ja kokemusta on myös J5 (2016 edition). Näihin verrattuna Nokialaisen akun kesto on surkea. Tosin jos laitan virransäästön päälle, niin akun kesto moninkertaistuu ja akku voi kestää parikin työpäivää. Virransäästötilassa tärkeä värinätoiminto jää kuitenkin pois ja puheluja jää vastaamatta kun puhelin on taskussa. En siis käyttäisi virransäästötilaa vertailukriteerinä.

  Mitä tekee vaihdettavalla akulla vuonna 2017? Puhelinten nykyaikaiset akut kestävät koko sen elinkaaren ajan (2-5 vuotta) eli vaihdettavaa ei senpuoleen tarvita. Myöskin nykyään saa näitä erillisiä vara-akkuja joilla on kätevämpi ladata kännyköiden tai tablettimien akut koska eivät ole sidottu tiettyihin malleihin. Näissä vain usb piuha määrittää yhteensopivuuden (onko esim type C vai micro usb.

  Sokerina pohjalla hyvissä luureissa on nämä nopeat lataustoiminnot jolla ne saa melkein täyteen alle 30 minuutissa.
  Puhelimen elinikä on 6-18 vuotta joten akulla on merkitystä...
  Ei ole nykyälypuhelinten. Katso kun valmistaja lopettaa päivitysten julkaisemisen yleensä 2-5 vuodessa jolloin puhelin kyllä toimii mutta sen käyttö ei ole enää tietoturvallista ja voi aiheuttaa ongelmia itselle ja varsinkin muille. Toki Android puhelimiin saa custom romeja mutta ei niitäkään tueta vuosikymmeniä kun Google lakkauttaa pikkuhiljaa vanhempien suorittimien tukia pois. Google, Apple, Microsoft ei tuhlaa turhaan rahaa päivitysten tekoon jos ne eivät kerran korjaa tietoturva ja ohjelmistoongelmia.

  Eriasia on nämä peruspuhelimet. Niitä voi huoletta käyttöö vaikka 20-vuotta koska niissä ei yleensä ole älyä jonka kautta tietoturvaongelmia. Näissä on tosin melkein aina oletuksena vaihtettava akku ja hyvä niin.

  25.8.2017 17:13 #5

 • imobiili

  Virtasyöppönä vaikuttaa olevan SIM-kortti. Vaihdoin Elisan liittymän MOI-liittymään, jonka jälkeen akun kesto muuttui vajaasta päivästä kahteen päivään. Muutos on uskomaton. Ehkä vanhat sim-kortit keskustelevat verkon kanssa jatkuvasti ja syövät akkua.

  27.8.2017 08:44 #6

 • Calileon

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti imobiili: Virtasyöppönä vaikuttaa olevan SIM-kortti. Vaihdoin Elisan liittymän MOI-liittymään, jonka jälkeen akun kesto muuttui vajaasta päivästä kahteen päivään. Muutos on uskomaton. Ehkä vanhat sim-kortit keskustelevat verkon kanssa jatkuvasti ja syövät akkua. Saattaa olla verkoissakin. Jos on jollain verkolla heikot signaalit, joutuu puhelin työskentelemään ahkerammin. Meillä täällä korvessa Elisan verkko on heikompi kuin Soneran. Akun kulutus laski kun vaihtoi liittymää.

  27.8.2017 11:42 #7

 • D00mer

  Mulla kyllä kestää akku helposti koko päivän(illalla about 20% jäljellä), elisan liittymällä. Näyttön kirkkaus on hieman alle puolessavälissä ja screen-on aika on yleensä siinä 5-6h välillä.

  2.12.2017 02:08 #8

© 2018 AfterDawn Oy