Apple nöyristelee Kiinassa – Poistaa VPN-sovellukset App Storesta

Apple nöyristelee Kiinassa – Poistaa VPN-sovellukset App Storesta
Kiinan taistelu VPN-palveluita vastaan näyttää etenevän tasaisen varmasti, sillä Apple on päättänyt poistaa paikallisen App Storen valikoimista suosituimmat VPN-sovellukset. Apple ei ole kommentoinut sovelluspoistoja.

Aiemmin heinäkuussa Bloomberg uutisoi Kiinan valmistelevan säädöstä, jolla kiellettäisiin kansalaisia käyttämästä VPN-palveluita. Tieto tuli julki pian sen jälkeen kun kaksi suosittua palveluntarjoajaa ilmoitti ilman kummempia perusteluita lopettavansa toiminnan maassa.

Kiinassa on voimassa tiukka Internet-sensuuri, jonka avulla hallinto pyrkii rajoittamaan kansalaisten tiedonsaantia. VPN-palveluita on käytetty juuri sensuurin kiertämiseen, joten Kiinalla on selkeä syy rajoittaa VPN-palveluiden käyttöä yrityskäytön ulkopuolella.

Sovelluskehittäjille lähetetyssä Apple perustelee VPN-sovellusten poistoa sillä, että App Storessa olevien ohjelmien on noudatettava paikallista lainsäädäntöä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. heinäkuuta, 2017 11:56
Tägit
Apple Apple iPhone Kiina App Store iOS Apple iPhone 7 Apple iPhone 7 Plus iOS 10 iOS 11
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • robsku

    Tuosta saa kuvan, että ohjelmat olisi poistettu koko play storesta, mutta olettaisin, että tarkoitus oli sanoa niiden poistetun kiinan play storesta? Vai miten on?

    älytöntähän tuo on jos ne on muultakin maailmalta poistettu...

    2.8.2017 19:04 #1

© 2018 AfterDawn Oy