Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt

Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt
Samsungin liiketoiminta on rämpinyt melkoisessa suossa parin viime vuotta ja viime syksynä lupaavan uuden nousun pilasi perinpohjaisesti ikimuistoiseksi fiaskoksi kehittynyt Galaxy Note 7:n lanseeraus. Nyt Samsungin tulevaisuus näyttää kuitenkin huomattavasti paremmalta.

Mobiilidivisioonan bisnes on kasvanut viime vuodesta, mutta samaan aikaan tuloksentekokyky on laskenut viime vuoden toiseen kvartaaliin nähden. Yhtiön ennätyksellisen kovan tuloksen takana ei olekaan älypuhelimet, vaan hurjaan vetoon kiihdyttänyt puolijohdeyksikkö, jolla Samsung teki lähes 70 prosenttia koko tuloksestaan. Yhtiön liikevaihto oli 61,00 biljoonaa wonia ja operatiivinen voitto 14,07 biljoonaa wonia (47 miljardia euroa; 10,8 miljardia euroa).Puolijohdedivisioonan hurja vauhti selittyy muistipiirien hyvällä kysynnällä, joka koskee erityisesti palvelintuotteita. Lisäksi Samsungin puolijohdetuotannolle on löytynyt kysyntää high-end-järjestelmäpiirien markkinoilla. Yksi tärkeä asiakkuus on Qualcomm, joka valmistuttaa Snapdragon 835:n Samsungin tehtaalla.

Samsung uskoo puolijohdetuotteiden kysynnän jatkuvan hyvänä syksylläkin, mutta mobiiliyksikön tuloksen uskotaan laskevan toisesta kvartaalista lisääntyneen markkinoinnin takia. Keskihintaisissa ja alemman hintaluokan puhelimissa Samsung kertoo jatkavansa töitä kannattavuuden parantamiseksi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. heinäkuuta, 2017 12:18
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8+
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • keskonen

    Suomen kieli: Älypuhelimet eivät kuitenkaan _sytyttäneet_

    27.7.2017 13:19 #1

© 2019 AfterDawn Oy