Nokian vanhojen luksuspuhelimien valmistus loppuu

Nokian vanhojen luksuspuhelimien valmistus loppuu
Nokian aikoinaan perustama luksuspuhelinbrändi Vertu on joutunut ajamaan alas liiketoimintansa. Brittiläinen yhtiö hoiti itse laitteiden pintamateriaalien valmistuksen, mutta enää Church Crookhamissa ei kasvateta safiiria puhelimien näytön suojaksi tai leikata alligaattorin nahkaa kuorien päällysteeksi.

Vertu-brändin alaisuudessa myytiin vuodesta 1998 lähtien ainoastaan puoli miljoonaa puhelinta, mutta liikevaihdollisesti kyse oli huomattavasta bisneksestä, koska puhelimien hinnat kipusivat jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Vertun ei ollut koskaan tarkoituskaan olla mikään massabrändi. Toiminnan alasajon vuoksi noin 200 henkilöä menettää työpaikkansa.

Vertun käänteet ovat olleet varsin värikkäitä sen jälkeen kun Nokia myi luksusbisneksen pääomasijoitusyhtiö EQT:lle vuonna 2012. EQT osti bisneksen 200 miljoonalla eurolla, mutta kolmen vuoden yrittämisen jälkeen päätyi itse myymään toiminnan hongkongilaiselle Godin Holdingsille vuonna 2015. Kauppojen tekemisen jälkeen Goding Holdings ei julkaissut enää kirjanpitotietojaan, mikä oli vahva merkki taloudellisista ongelmista.

Tämän vuoden alussa Turkista maanpakoon joutunut bisnesmies Murat Hakan Uza ilmoitti ostavansa Vertun itselleen noin 57 miljoonalla eurolla. Kauppojen tekemisen jälkeen Uzalle selvisille, että Vertun kirjanpidosta puuttui 145 miljoonan euron edestä rahaa. Vertu määrättiin nopeasti kauppojen jälkeen selvitystilaan.

Uzan omistaa edelleen Vertun brändin ja hänen tavoitteenaan on palauttaa Vertun nimi puhelinmarkkinoille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. heinäkuuta, 2017 8:33
Tägit
Android Vertu Vertu Ti Vertu Constellation Vertu Aster
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy