Aika hylätä Messenger? Facebook aikoo lisätä siihen mainoksia

Aika hylätä Messenger? Facebook aikoo lisätä siihen mainoksia
Facebook Messenger on poikkeuksellisen suosittu viestintäkanava, mutta rahaa Facebook ei ole sillä vielä päässyt kunnolla tekemään. Ilmaiseksi palveluita ei pystytä ikuisesti tarjoamaan, joten jossakin vaiheessa on syytä pohtia ansaintamalleja.

Facebook on osoittanut kyntensä mainosmyynnissä, joten mainostaminen on varsin luonteva vaihtoehto Messengerillä tienaamiseenkin. Facebook on jo hetken aikaa testannut pienellä määrällä käyttäjiä Messengerissä mainostamista ja tulokset ovat olleet ilmeisesti niin hyviä, että testausta on päätetty laajentaa maailmanlaajuiseksi.

Kyse on kuitenkin edelleen testaamisesta, joten mainoksia ei välttämättä sinun ruudullesi vielä pujahda. Facebookin testaamassa mallissa mainoksia esitettäisiin vain Messengerin kotinäkymässä, joten keskusteluita ne eivät häiritse. Messengerin tuotejohtaja Stan Chudnovsky kertoo VentureBeatille, että testauksessa on muitakin ansaintamalleja, mutta ne kaikki perustuvat jollakin tapaa kuitenkin mainostamiseen.

Facebook toivoo Messenger-mainosten olevan sellaisia, että ne ohjaavat käyttäjän keskustelemaan mainostajan kanssa sen sijaan että mainospaikkoja käytettäisiin pelkkinä web-sivuille ohjaavina linkkeinä.

Facebook omistaa myös WhatsAppin ja yhtiön on odotettu kertovan tavoista, joilla se alkaa tienata 19 miljardin dollarin yrityskaupalla. Telegramista voikin muodostua kiinnostava vaihtoehto WhatsAppille ja Messengerille, kun Facebook alkaa tehdä sovelluksilla rahaa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. heinäkuuta, 2017 9:39
Tägit
pikaviestin Facebook Messenger
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 8 kommenttia
 • SUPERHAMSTERI

  Eipä tuo Telegramkaan pyhällä hengellä toimi. Signal vaikuttaa mielenkiintoisemmalta korvaajalta.

  13.7.2017 10:19 #1

 • perhana

  Afterdawn on myös jo ajat sitten alkanut esittää mainoksia, pitäisikö etsiä jokin korvaava vaihtoehto...? :D

  13.7.2017 14:36 #2

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SUPERHAMSTERI: Eipä tuo Telegramkaan pyhällä hengellä toimi. Signal vaikuttaa mielenkiintoisemmalta korvaajalta. Eipä tuossa telegrammissa auinuttakaan mainosta ole.

  13.7.2017 16:52 #3

 • Abcabc375

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Afterdawn on myös jo ajat sitten alkanut esittää mainoksia, pitäisikö etsiä jokin korvaava vaihtoehto...? :D Tämä :D

  13.7.2017 17:08 #4

 • Gamepro2

  mun mielestä ei mainoksia tarvittaisi

  13.7.2017 20:02 #5

 • tubii

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SUPERHAMSTERI: Eipä tuo Telegramkaan pyhällä hengellä toimi. Signal vaikuttaa mielenkiintoisemmalta korvaajalta. Eipä tuossa telegrammissa auinuttakaan mainosta ole. Ei facebookissakaan ollut silloin kun niillä oli se 5 käyttäjää

  14.7.2017 09:09 #6

 • muppis

  Lainaus: Facebook toivoo Messenger-mainosten olevan sellaisia, että ne ohjaavat käyttäjän keskustelemaan mainostajan kanssa sen sijaan että mainospaikkoja käytettäisiin pelkkinä web-sivuille ohjaavina linkkeinä.
  Raivostuttavaa tämmöiselle ihmiselle, joka sietää mainoksia vain siksi ettei itse tarvi maksaa. Loppuis AD:n käyttökin, jos alkaisi pelkkiä maksettuja artikkeleita olemaan.

  14.7.2017 10:26 #7

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubii: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SUPERHAMSTERI: Eipä tuo Telegramkaan pyhällä hengellä toimi. Signal vaikuttaa mielenkiintoisemmalta korvaajalta. Eipä tuossa telegrammissa auinuttakaan mainosta ole. Ei facebookissakaan ollut silloin kun niillä oli se 5 käyttäjää Haha, et taida tietää yhtään mistä puhut mutta kiva vaan puhua? Telegrammissa on pikkuisen enemmän kuin sinun "5" käyttäjää...

  Yli vuosi sitten oli jo "vain" 100,000,000 (sata miljoonaa) käyttäjää eli vaikkaanpa että tuo määräkin on jo tuplaantunut. http://expandedramblings.com/index.php/telegram-stats/

  Olisivat haluteessaan voineet mainostaa jo ajat sitten.

  14.7.2017 13:03 #8

© 2018 AfterDawn Oy