iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy

iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ohjelmia hyvin vaivattomasti. Ohjelmien laatukin paranee, kun Pokemon GO -tyyppisiin peleihin saadaan aimo annos realismia syvyysulottuvuuden tunnistamisen ansiosta.

Apple esittelee ARKitiä hyödyntäviä pienoisohjelmia ja niiden mahdollisuuksia Twitterissä Made with ARKit -tilin kautta. Tilille on alkanut ilmestyä rajapinnan mahdollisuuksia esitteleviä videoita viimeisen viikon aikana. Mukana on esimerkiksi pari mittanauhaohjelmaa, joiden avulla voi mitata suhteellisen tarkasti huonekalujen kokoa tai huoneen etäisyyksiä.Kaksoiskameran havainnoima parallaksi auttaa tietysti etäisyyksien mittatarkkuudessa, mutta hyviin tuloksiin päästään yhdelläkin kameralla esimerkiksi gyroskoopin tuottamaa dataa hyödyntäen.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. kesäkuuta, 2017 12:20
Tägit
Apple Apple iPhone iOS Apple iPhone 6s Apple iPhone 7 Apple iPhone 6S Plus Apple iPhone 8 Apple iPhone 7 Plus Apple iPhone 7s iOS 11 ARKit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Sillattiis (vahvistamaton)

  Ainakin tuossa mittanauhapätkässä heittoa tulee aika reilusti.

  Toivottavasti näistä tulee jotain hienoa joskus tulevaisuudessa. Kyseiset pätkät eivät vielä kauheasti säväytä.

  27.6.2017 12:32 #1

 • Raperony (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis: Ainakin tuossa mittanauhapätkässä heittoa tulee aika reilusti.

  Toivottavasti näistä tulee jotain hienoa joskus tulevaisuudessa. Kyseiset pätkät eivät vielä kauheasti säväytä.
  Puolen sentin heitto tuolla matkalla on mielestäsi suurikin heitto puhtaasti ohjelmallisesti toteutetulle ratkaisulle? Mielestäni erittäin hyvä saavutus, etenkin kuin koko rajapinta on ollut ilmoilla vasta pari viikkoa.

  Ihan mielenkiinnosta haluaisin nähdä miten tarkkoihin lukemiin androidin puolella on päästy? Vai löytyykö edes AR mittanauhaa kun nykyteknologialla tarkkuus on niin surkea ettei päästä edes suurinpiirtein oikeaan mittaan.

  27.6.2017 21:47 #2

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis: Kyseiset pätkät eivät vielä kauheasti säväytä. Eikä taitosi rekisteröidä käyttäjää...

  Mielestäni todella hyvä saavutus kun ottaa huomioon kehityksen vaiheessa olon ja KAMERAN kautta lasketut etäisyydet vielä live-tilassa eri kulmista.

  Mutta aina löytyy näitä nillittäjiä.

  27.6.2017 23:51 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud