OnePlus 5 huijaa testeissä? Kiinnitä tähän huomiota

OnePlus 5 huijaa testeissä? Kiinnitä tähän huomiota
XDA-developers-sivuston havaintojen mukaan OnePlus 5 on suunniteltu tietoisesti huijaamaan tietyissä testiohjelmissa, jotta puhelin tuottaisi parempia testituloksia kuin mitä se todellisuudessa pitäisi tuottaa.

Sivuston mukaan puhelin käytännössä tarkkailee millaista ohjelmaa puhelimessa käytetään. Mikäli ohjelma tunnistetaan ennalta määritetyksi testiohjelmaksi, optimoidaan puhelimen resurssien käyttö mahdollisimman hyvien pisteiden saavuttamiseksi. Esimerkiksi GeekBench 4 -ohjelmassa OnePlus 5 pakottaa Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin kellotaajuuden maksimiin testin ajaksi.
Kun XDA-developers suoritti Geekbench 4 -testin eri koontiversiolla, jota puhelin ei osannut tunnistaa, oli suorittimien kellotaajuus maksimiasennossa vain 2,4 prosenttia ajasta.

Testien perusteella tällä tavalla saadaan paisutettua Geekbenchin multi-core-tuloksia hieman, mutta keskimäärin single-core-tulokset ovat jopa parempia kun "huijaukset" eivät ole käytössä.

Vaikka piste-eroilla ei ole välttämättä kovin suurta merkitystä normaalissa käytössä, niin huijausten käyttö herättää kuitenkin kysymyksiä OnePlussan moraalista.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. kesäkuuta, 2017 9:23
Tägit
OnePlus OxygenOS OnePlus 5 Geekbench
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 20 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Kusetuksen makkuu koko puhelin, copy paste iPhone...

  21.6.2017 17:27 #1

 • Op+ (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Kusetuksen makkuu koko puhelin, copy paste iPhone... ai niinkö takakameran takia :D

  22.6.2017 09:29 #2

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Kusetuksen makkuu koko puhelin, copy paste iPhone...
  En tiennytkään, että iPhonessa on käyttiksenä Oneplussan muokkaama Android, keskusmuistia 6 tai 8 gigaa, dash charge lataus, Snapdragon 835 järjestelmäpiiri, 3.5mm kuulokeliitin jne.

  Joillekkin kaikki kännyt tuntuvat olevan iPhone klooneja. Se tosin kertoo vain täydellisestä ymmärtämättömyydestä laitteita kohtaan. Suorakaiteen muotoinen esine kun on aina merkki siitä, että laite on kopio iPhonesta.

  Tuossa vielä yksi "iPhone" klooni tähän keskusteluun
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiili

  22.6.2017 12:49 #3

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Joillekkin kaikki kännyt tuntuvat olevan iPhone klooneja.

  Tuossa vielä yksi "iPhone" klooni tähän keskusteluun
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiili
  Ja jotkut jankkaavat tosi väsyneesti, että mitään samaa ei muka ole. Jos vertaat vaikka seuraavia asioita tuohon linkkaamaasi "klooniin", kuinka monta osuu?

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti theverge:
  Every physical feature of this phone will be instantly familiar to iPhone users: the curved antenna lines are the same; the dual-camera module, microphone, and LED flash on the back are in the exact same positions; and the power button and volume rocker are also placed as they are on the iPhone. Around the front, the selfie camera is in the same position as the iPhone, the bezels are almost identical, and the home button serves as the fingerprint scanner.
  Mutta joo, joka ikinen lainattu yksityiskohtahan on "ainoa vaihtoehto", tai no, ovathan ne jos välttämättä halutaan tehdä iPhonea muistuttava puhelin, jännästi jotkut ovat onnistuneet muussakin.

  https://www.theverge.com/2017/6/20/1582...-one-plus-phone

  22.6.2017 16:31 #4

 • Calileon

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Kusetuksen makkuu koko puhelin, copy paste iPhone... Useampikin arvostelija on sanonut että tosiaan kuvissa näyttää erehdyttävän paljon iPhone 7 plussalta mutta ei läheskään niin paljon livenä. Vain tuplakameran ja salaman paikat ovat samat, kuten ovat myös useammassa muussa puhelimessa. Antenniraita on eri kohdassa ja eri muotoinen, reunat eivät ole pyöreät vaan kantikkaat.

  https://chinatechtoday.com/smartphones/...th-android-7-0/

  http://thinkur.com/oppo-r11-teaser-reve...dragon-660-soc/

  22.6.2017 18:10 #5

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Ja jotkut jankkaavat tosi väsyneesti, että mitään samaa ei muka ole. Jos vertaat vaikka seuraavia asioita tuohon linkkaamaasi "klooniin", kuinka monta osuu?
  Jotenkin huvittavaa, että sinäkin tulit selittämään Oneplussan olevan sama laite kuin iPhone. Nolasit itsesi täydellisesti. Tuossa uudestaan mun posti, millä osoitin jo toisen käyttäjän täydellisen tietämättömyyden kännyköistä :D
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar: En tiennytkään, että iPhonessa on käyttiksenä Oneplussan muokkaama Android, keskusmuistia 6 tai 8 gigaa, dash charge lataus, Snapdragon 835 järjestelmäpiiri, 3.5mm kuulokeliitin jne.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Mutta joo, joka ikinen lainattu yksityiskohtahan on "ainoa vaihtoehto", tai no, ovathan ne jos välttämättä halutaan tehdä iPhonea muistuttava puhelin, jännästi jotkut ovat onnistuneet muussakin.
  Oikeastaan voidaan kysyä onko iPhonessa mitään omaa vai onko kaikki kopioitu muilta. Näitä on esim. uusimman mallin mattamusta väri mitä mainoskuvissa käytetään. 5.5" näyttö ja tuplalinssi kamera.

  22.6.2017 21:45 #6

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Ja jotkut jankkaavat tosi väsyneesti, että mitään samaa ei muka ole. Jos vertaat vaikka seuraavia asioita tuohon linkkaamaasi "klooniin", kuinka monta osuu?
  Jotenkin huvittavaa, että sinäkin tulit selittämään Oneplussan olevan sama laite kuin iPhone. Nolasit itsesi täydellisesti.
  En ole ikinä väittänyt oneplussan tai minkään muunkaan puhelimen, olevan ”sama laite” kuin iPhone.

  Rakas ystävä, opettele edes lukemaan ennenkuin alat syyttelemään muita juuri siitä mitä teet itse.

  Lainaus:
  Oikeastaan voidaan kysyä onko iPhonessa mitään omaa vai onko kaikki kopioitu muilta. Näitä on esim. uusimman mallin mattamusta väri mitä mainoskuvissa käytetään. 5.5" näyttö ja tuplalinssi kamera.
  Voihan sitä kysyä, mutta maalitolpat tuntuvat siirtyvän koko ajan. Mihin se vertailu tiiltä vastaan unohtui? Taisi ollakin ihan pelkkää vedätystä, ”ylläri”.

  Kykysi redusoida keskusteltu asia tunnistamattomaksi on kieltämättä erinomainen. Kyse ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan, onko jossain kännykässä saman kokoinen näyttö kuin toisessa. Mutta sen tiesit hyvin itsekin.

  24.6.2017 23:31 #7

 • Bazilli

  Ostaako näitä joku benchmarkkien perusteella?

  25.6.2017 01:07 #8

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: En ole ikinä väittänyt oneplussan tai minkään muunkaan puhelimen, olevan ”sama laite” kuin iPhone.

  Rakas ystävä, opettele edes lukemaan ennenkuin alat syyttelemään muita juuri siitä mitä teet itse.

  Vastasit keskusteluun, missä väitettiin Oneplussan olevan copy paste iPhonesta.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Voihan sitä kysyä, mutta maalitolpat tuntuvat siirtyvän koko ajan. Mihin se vertailu tiiltä vastaan unohtui? Taisi ollakin ihan pelkkää vedätystä, ”ylläri”.

  Kykysi redusoida keskusteltu asia tunnistamattomaksi on kieltämättä erinomainen. Kyse ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan, onko jossain kännykässä saman kokoinen näyttö kuin toisessa. Mutta sen tiesit hyvin itsekin.

  Varmasti vanhempiakin älykännyn mallisia esineitä on kuin tiili. Muotoilu ei siis ole kovin uutta.

  Kun väitetään iPhonen olevan uniikki laite mitä muut kopioivat, niin kyllä sen täytyisi olla jotain muuta kuin kopio muiden ideoista. Ulkonäön puolesta hallitsevin elementti etupuolella on 5.5" näyttö joka on toisilta pöllitty idea ja takapuolella hallitsevin elementti on tuplakamera joka sekin on muilta pöllitty.

  25.6.2017 01:23 #9

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli: Ostaako näitä joku benchmarkkien perusteella?
  Ilmeiseti. Lisäksi joillekin näyttää olevan merkitystä kulmien pyöristykseen säteellä tai kohdalla missä antenni tai kamera sijaitsee tai mikä kummallisinta joillekin on merkitystä sillä muistuttaako tuote jotain toista vai ei...

  25.6.2017 13:07 #10

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: En ole ikinä väittänyt oneplussan tai minkään muunkaan puhelimen, olevan ”sama laite” kuin iPhone.

  Rakas ystävä, opettele edes lukemaan ennenkuin alat syyttelemään muita juuri siitä mitä teet itse.

  Vastasit keskusteluun, missä väitettiin Oneplussan olevan copy paste iPhonesta.
  Niin vastasin. Relevanssi on mikä? Yritätkö nyt sanoa, että et ymmärrä lukemaasi mutta sekoitat vielä keskustelijatkin toisiinsa?

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Varmasti vanhempiakin älykännyn mallisia esineitä on kuin tiili. Muotoilu ei siis ole kovin uutta.
  Se rakas tiilesi ei toteuta yhtään niistä Vergen listaamista yksityiskohdista, joihin viittasin aiemmin ja jotka olivat heidän mukaansa tismalleen samat iPhonessa ja tässä Oneplussassa. Yksi tai kaksi samaa juttua vielä menee, mutta jossain vaiheessa sattuman todennäköisyys alkaa olla Loton päävoittoon verrattavissa.

  Mutta taidan ymmärtää, miksi siitä tiilestä niin kovasti jankkaat. Jännä, että OnePlus ei sitten kuitenkaan tee tiilen näköisiä laitteita, Nokia vielä noin 10v sitten vähän yritti.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Kun väitetään iPhonen olevan uniikki laite mitä muut kopioivat, niin kyllä sen täytyisi olla jotain muuta kuin kopio muiden ideoista.
  Kirjoitat taas passiivissa, joten todennäköisyys, että yrität viritellä virheellistä olkinukkea on erittäin suuri.

  Mutta eiköhän tästä voi kuitenkin olla ihan samaa mieltä. iPhone on, etenkin kun uusi design tulee, muutaman vuoden välein, uniikki. Joitakin yksityiskohtia varmasti on lainattu ja muokattu *useista* lähteistä, mm. varsin selkeät viittaukset Dieter Ramsin etenkin 60–70 luvun designeihin ovat nähtävissä monissa Applen laitteissa. On lisätty omaa ja liitetty homma nätisti oman muotokielen jatkumoon. Kannattaa tsekata iPhonen julkistuksen jälkeisiä kommentteja, joissa porukka huutaa, kuinka iPhone on "tylsä" ja "näyttää aina samalta".

  Tietyt, pääosin kiinalaiset valmistajat, sitten vaan "sattumalta" lainaavat samat yksityiskohdat samoista lähteistä. Pitkälti samalla tavalla kuin siellä "sattumalta" tehdään juuri samanlaista rätti- ja asuste designia kuin mitä Hermès, Louis Vuitton ja kaverit tekevät.

  Ja jännästi Kiinan pojat ovat aina pikkuisen jäljessä. Kieltämättä moni design voi vaikuttaa "ilmiselvältä" sen jälkeen kun on nähnyt jonkun jo tekevän sen.

  26.6.2017 01:47 #11

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Se rakas tiilesi ei toteuta yhtään niistä Vergen listaamista yksityiskohdista, joihin viittasin aiemmin ja jotka olivat heidän mukaansa tismalleen samat iPhonessa ja tässä Oneplussassa. Yksi tai kaksi samaa juttua vielä menee, mutta jossain vaiheessa sattuman todennäköisyys alkaa olla Loton päävoittoon verrattavissa.

  Mutta taidan ymmärtää, miksi siitä tiilestä niin kovasti jankkaat. Jännä, että OnePlus ei sitten kuitenkaan tee tiilen näköisiä laitteita, Nokia vielä noin 10v sitten vähän yritti.

  Jos sinä tarvitset Vergen jutun siihen, että ymmärrät älykännykän olevan muodoltaan vastaava tiilen kanssa, niin turha keskustelua on jatkaa. Sulla on nimittäin niin pahat hahmotushäiriöt.

  En enää ihmettele, miten sulta jäi siitä edellisestä kuvasta löytämättä se Never Settle teksti.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Niin vastasin. Relevanssi on mikä? Yritätkö nyt sanoa, että et ymmärrä lukemaasi mutta sekoitat vielä keskustelijatkin toisiinsa?
  Ei vaan sulla on vaikeuksia pysyä aiheessa.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Kirjoitat taas passiivissa, joten todennäköisyys, että yrität viritellä virheellistä olkinukkea on erittäin suuri.

  Mutta eiköhän tästä voi kuitenkin olla ihan samaa mieltä. iPhone on, etenkin kun uusi design tulee, muutaman vuoden välein, uniikki. Joitakin yksityiskohtia varmasti on lainattu ja muokattu *useista* lähteistä, mm. varsin selkeät viittaukset Dieter Ramsin etenkin 60–70 luvun designeihin ovat nähtävissä monissa Applen laitteissa. On lisätty omaa ja liitetty homma nätisti oman muotokielen jatkumoon. Kannattaa tsekata iPhonen julkistuksen jälkeisiä kommentteja, joissa porukka huutaa, kuinka iPhone on "tylsä" ja "näyttää aina samalta".

  Tietyt, pääosin kiinalaiset valmistajat, sitten vaan "sattumalta" lainaavat samat yksityiskohdat samoista lähteistä. Pitkälti samalla tavalla kuin siellä "sattumalta" tehdään juuri samanlaista rätti- ja asuste designia kuin mitä Hermès, Louis Vuitton ja kaverit tekevät.

  Ja jännästi Kiinan pojat ovat aina pikkuisen jäljessä. Kieltämättä moni design voi vaikuttaa "ilmiselvältä" sen jälkeen kun on nähnyt jonkun jo tekevän sen.

  Olkiukkoja tehtailet antaumuksella, mutta vastausta ei kuulu siitä mitä omaperäistä iPhonessa on? Kaiken oleellisen tosin kiteyttää se, että et edes yritä väittää, että mainitsemani iPhonen hallitsevimmat elementit ei olisi muilta kopioitu. Näitä on esim. väri, näytön koko, kameran paikka, tuplakamera...

  26.6.2017 11:26 #12

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Jos sinä tarvitset Vergen jutun siihen, että ymmärrät älykännykän olevan muodoltaan vastaava tiilen kanssa, niin turha keskustelua on jatkaa. Sulla on nimittäin niin pahat hahmotushäiriöt.
  Aivan legendaarista. Älykännykkähän *ei* ole tiilen muotoinen, ei noin keskimäärin eikä erittäin suurella todennäköisyydellä edes mikään yksittäinen malli. Jos et pysty edes sen Vergen rautalangan avulla ymmärtämään, että kyse on yksityiskohdista, etenkin niiden yhdistelmästä. Niitä ei siitä tiilestä löydy hyvällä tahdollakaan, eivätkä ne eivät ihan sattumalta osu juuri samoiksi. Ei liene muuta vaihtoehtoa kuin, että trollaat, varsin onnistuneesti. Onnittelut.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Kaiken oleellisen tosin kiteyttää se, että et edes yritä väittää, että mainitsemani iPhonen hallitsevimmat elementit ei olisi muilta kopioitu. Näitä on esim. väri, näytön koko, kameran paikka, tuplakamera...
  Oleellista on se, että en rynnännyt ottamaan vastuulleni käänteistä todistustaakkaa. Tiedät varmasti myös kuinka epätriviaalia on ”todistaa” jonkin asian olemassaolemattomuus. Jos et, niin mars todistamaan että menninkäisiä *ei* ole olemassa.

  Jos avuliaasti kertoisit mistä puhelimesta nuo asiat on ”kopioitu” niin voitaisiin keskustella onko asia todellakin niin vaiko ei.

  Huomaat varmasti kuinka taas yrität redusoida designin (joka siis on kokonaisuus) varsin erikoisiin suureisiin, kuten väri ja näytön koko.

  Kaikki värit ”keksitty” viimeistään antiikin Kreikassa tai Egyptissä, kuten kaikki kootkin, kiitos Euklides. Ja se näytön koko ei edelleenkään määritä yhtään mitään. Katso vaikka lukemattomia erilaisia puhelindesigneja, joissa oli 3.5” tai vaikka 2.4” näytöt. Tai eri vaikka eri kokoisia iPhoneja, iMaceja tai Macbookeja. Kyllä sen iMacin sellaiseksi tunnistaa oli näyttö 20, 21, 24 tai 27 tuumaa.

  Applella on tietty muotokieli, jota varsin monet pyrkivät kopioimaan varsin suoraan. Myös esimerkiksi Nokialla, etenkin Lumiat, oli oma tunnistettava muotokieli, vaikka joku varmasti oli keksinyt esim. keltaisen värin aiemmin (ja se ei ollut koko juttu, vain yksi pieni yksityiskohta). Esimerkiksi Samsung on tässäkin suhteessa paljon rönsyilevämpi. Joskus tulee hyvää omaa, joskus taas kopioidaan joltain toiselta liki suoraan. Mutta turha tätä lienee selittää kun ”kaikki ovat tiiliä”.

  28.6.2017 16:26 #13

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Aivan legendaarista. Älykännykkähän *ei* ole tiilen muotoinen, ei noin keskimäärin eikä erittäin suurella todennäköisyydellä edes mikään yksittäinen malli. Jos et pysty edes sen Vergen rautalangan avulla ymmärtämään, että kyse on yksityiskohdista, etenkin niiden yhdistelmästä. Niitä ei siitä tiilestä löydy hyvällä tahdollakaan, eivätkä ne eivät ihan sattumalta osu juuri samoiksi. Ei liene muuta vaihtoehtoa kuin, että trollaat, varsin onnistuneesti. Onnittelut.

  Kuten sanoin. Keskustelua on turha jatkaa henkilön kanssa jolla ei ole minkäänlaista hahmotuskykyä.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Oleellista on se, että en rynnännyt ottamaan vastuulleni käänteistä todistustaakkaa. Tiedät varmasti myös kuinka epätriviaalia on ”todistaa” jonkin asian olemassaolemattomuus. Jos et, niin mars todistamaan että menninkäisiä *ei* ole olemassa.
  Nyt iPhoneen kopioitu 5,5" näyttö ja tuplakamera on sun mielestä menninkäiseen verrattavia asioita :D :D :D
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Jos avuliaasti kertoisit mistä puhelimesta nuo asiat on ”kopioitu” niin voitaisiin keskustella onko asia todellakin niin vaiko ei.
  En osaa suoraan sanoa missä kännyssä oli ensimmäisenä tuplakamera ja missä ensimmäinen 5,5" näyttö. Kaikki kuitenkin tietävät, että Apple ei niitä ensimmäisenä tuonut markkinoille.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Huomaat varmasti kuinka taas yrität redusoida designin (joka siis on kokonaisuus) varsin erikoisiin suureisiin, kuten väri ja näytön koko.
  Kokonaisuus koostuu yksittäisistä asioista.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Kaikki värit ”keksitty” viimeistään antiikin Kreikassa tai Egyptissä, kuten kaikki kootkin, kiitos Euklides. Ja se näytön koko ei edelleenkään määritä yhtään mitään. Katso vaikka lukemattomia erilaisia puhelindesigneja, joissa oli 3.5” tai vaikka 2.4” näytöt. Tai eri vaikka eri kokoisia iPhoneja, iMaceja tai Macbookeja. Kyllä sen iMacin sellaiseksi tunnistaa oli näyttö 20, 21, 24 tai 27 tuumaa.
  Kopiointi on kuitenkin aina kopiointia. En osaa sanoa erotatko tietokoneen kännykästä, mutta sen verran voin kertoa, että kyseessä ei ole sama asia.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Mutta turha tätä lienee selittää kun ”kaikki ovat tiiliä”.
  Ongelma on siinä, että sinulla ei ole hahmotuskykyä ja siitä syystä et ymmärrä miten muut ihmiset asiat näkevät.

  28.6.2017 18:14 #14

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  En osaa suoraan sanoa missä kännyssä oli ensimmäisenä tuplakamera ja missä ensimmäinen 5,5" näyttö. Kaikki kuitenkin tietävät, että Apple ei niitä ensimmäisenä tuonut markkinoille.
  Täytyy sanoa että mäkään en ymmärrä tätä enää. Mitä ...tun väliä sillä on kuka on ensimmäisenä tuonut markkinoille tuplakameran?

  Onko lähes kaikki autot kopioita? Kuka keksi laittaa pyörät alle? Entä missä kännykässä oli ensimmäisenä näyttö tai kamera. Siis mitä ...ttua?

  28.6.2017 19:36 #15

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
  Täytyy sanoa että mäkään en ymmärrä tätä enää. Mitä ...tun väliä sillä on kuka on ensimmäisenä tuonut markkinoille tuplakameran?

  Onko lähes kaikki autot kopioita? Kuka keksi laittaa pyörät alle? Entä missä kännykässä oli ensimmäisenä näyttö tai kamera. Siis mitä ...ttua?

  Pointtini oli vaan siinä, että iPhone on kopio muista laitteista.

  28.6.2017 20:06 #16

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
  Täytyy sanoa että mäkään en ymmärrä tätä enää. Mitä ...tun väliä sillä on kuka on ensimmäisenä tuonut markkinoille tuplakameran?

  Onko lähes kaikki autot kopioita? Kuka keksi laittaa pyörät alle? Entä missä kännykässä oli ensimmäisenä näyttö tai kamera. Siis mitä ...ttua?

  Pointtini oli vaan siinä, että iPhone on kopio muista laitteista.
  Ja minun pointtini, että tietyt puhelimet kopioivat iPhonen ulkoasua varsin suoraan.

  Et millään pysty hahmottamaan, että vaikutteiden ottaminen *monesta lähteestä* ja niiden liittäminen omaan muotokieleen on aivan eri asia kun yksittäisen puhelimen pahimmassa tapauksessa kaikkien yksityiskohtien kopiointi. Etpä tietenkään.

  Mutta eipä tätä kannata jatkaa, kun olet onnistunut lukitsemaan itsellesi täysin käsittämättömät premissit (vaikka se tiili), joiden ympärille taivutat todellisuutta.

  Myös näytön kokoon jumittuminen on aivan käsittämätöntä. Oliko N8 iPhone-kopio koska oli saman kokoinen näyttö? Entä Lumia 620 kopio HTC 7 Trophysta? Ei tietenkään. Näytön koko ei sitä määrää. QED.

  4.7.2017 15:01 #17

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:
  Ja minun pointtini, että tietyt puhelimet kopioivat iPhonen ulkoasua varsin suoraan.

  Et millään pysty hahmottamaan, että vaikutteiden ottaminen *monesta lähteestä* ja niiden liittäminen omaan muotokieleen on aivan eri asia kun yksittäisen puhelimen pahimmassa tapauksessa kaikkien yksityiskohtien kopiointi. Etpä tietenkään.

  Mutta eipä tätä kannata jatkaa, kun olet onnistunut lukitsemaan itsellesi täysin käsittämättömät premissit (vaikka se tiili), joiden ympärille taivutat todellisuutta.

  Myös näytön kokoon jumittuminen on aivan käsittämätöntä. Oliko N8 iPhone-kopio koska oli saman kokoinen näyttö? Entä Lumia 620 kopio HTC 7 Trophysta? Ei tietenkään. Näytön koko ei sitä määrää. QED.

  Edelleenkin yksittäisten asioiden kopiointi on kopiointia.

  Se, että sinä et osaa hahmottaa samanmuotoisia esineitä ei tarkoita, etteikö suunnilleen kaikki muut siihen pysty.

  Yksittäisen asian kopiointi on kopiointia olkoon se sitten näytön koko tai joku muu asia. Identtistä kopiota ei laitteesta tule siten, että sama näytön koko kopioidaan. Rautalangasta asian vääntäminenkään ei tunnu kaikkien kohdalla auttavan.

  6.7.2017 13:44 #18

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Se, että sinä et osaa hahmottaa samanmuotoisia esineitä ei tarkoita, etteikö suunnilleen kaikki muut siihen pysty.
  Uskoni ihmisiin saattaa olla suurempi kuin sinulla, mutta väittäisin sokeankin erottavan tiilen ja minkä tahansa älypuhelimen.

  Lainaus:
  Yksittäisen asian kopiointi on kopiointia olkoon se sitten näytön koko tai joku muu asia. Identtistä kopiota ei laitteesta tule siten, että sama näytön koko kopioidaan.
  Kaivat itseäsi yhä syvemmälle kuoppaan. Sama koko, oli se näytön tai vaikka virtanappulan ei ole sinällään kopiointia.

  Se aiempi iMac esimerkki toimii ihan täysin iPhonen kanssa, eri kokoiset mallit näyttävät kokoa lukuunottamatta liki identtisiltä. Josta seuraa, että koolla ei ole merkittävää vaikutusta muotokieleen.

  7.7.2017 00:50 #19

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Se, että sinä et osaa hahmottaa samanmuotoisia esineitä ei tarkoita, etteikö suunnilleen kaikki muut siihen pysty.
  Uskoni ihmisiin saattaa olla suurempi kuin sinulla, mutta väittäisin sokeankin erottavan tiilen ja minkä tahansa älypuhelimen.

  Lainaus:
  Yksittäisen asian kopiointi on kopiointia olkoon se sitten näytön koko tai joku muu asia. Identtistä kopiota ei laitteesta tule siten, että sama näytön koko kopioidaan.
  Kaivat itseäsi yhä syvemmälle kuoppaan. Sama koko, oli se näytön tai vaikka virtanappulan ei ole sinällään kopiointia.

  Se aiempi iMac esimerkki toimii ihan täysin iPhonen kanssa, eri kokoiset mallit näyttävät kokoa lukuunottamatta liki identtisiltä. Josta seuraa, että koolla ei ole merkittävää vaikutusta muotokieleen.

  Minä puhun SAMAN MUOTOISISTA esineistä ja sinä mietit samaan aikaan pystyykö ihminen erottamaan tiilen älypuhelimesta. Ei mikään ihme, että kaikki laitteet näyttää susta Applen tuotteilta, kun et hahmota muotoja ollenkaan. Miksi me edes käydään tätä keskustelua kun monta kertaa on tullut selväksi, että sinä et hahmota esineiden muotoja ollenkaan?

  Sen lisäksi kuvien hahmottaminenkin tuntuu olevan vaikeaa, sillä tuo Never Settle kuva/tekstikin jäi sulta huomaamatta ennenkuin kerroin sulle siitä. Jos pyytäisin sua tuomaan kulmikkaan esineen, niin en yllättyisi jos toisit mulle pallon...

  Kerrotaan tämä ajatustasolla, sillä tuskin se käytännössä onnistuisi. Jos minä piirtäisin kolmion ja sinä piirtäisit samankokoisen kolmion niin kyllä se kopiointia on...

  7.7.2017 12:48 #20

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud