Apple hyökkää terveysdatan perään – iPhonesta lääkäreiden työkalu?

Apple hyökkää terveysdatan perään – iPhonesta lääkäreiden työkalu?
Apple haluaisi rakentaa iPhonesta henkilökohtaisen terveyden tietopankin, uutisoi CNBC. Jo nyt iPhoneen voi taltioida hyvinvointiin liittyvää tietoa, mutta nyt Apple on niin sanotun kovan terveysdatan perässä.

CNBC:n mukaan Apple hamuaa resepteihin, diagnooseihin ja terveydentilaan liittyvien tutkimusten tietoja. Ajatuksena on ilmeisesti luoda tiivistetty esitys henkilön terveydentilasta, mitä hän voi esittää kolmansille osapuolille kuten vaikkapa lääkärille. Tällöin iPhonen omistajan ei tarvitsisi enää itse huolehtia tiedonkulusta lääkäreiden välillä tai kirjautua sairaaloiden tietojärjestelmiin.

Lisäksi lääkäreiden käytettävissä oleva tieto siirtyy Yhdysvalloissa hankalassa muodossa, esimerkiksi sähköposteissa PDF-liitetiedostoina.

Google ja Microsoft ovat aiemmin yrittäneet hieman samaa, mutta niiden web-pohjaiset toteutukset epäonnistuivat. Applella saattaa olla mobiililaitteiden liikuteltavuuden ansiosta olla parempi mahdollisuus onnistua tavoitteessa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 15. kesäkuuta, 2017 9:20
Tägit
Apple HealthKit Apple Watch Apple iPhone 6s Apple iPhone 7 ResearchKit Apple iPhone 6S Plus Apple iPhone 7 Plus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy