Applella oli hanskat hukassa – Mokasi pahasti Sirin kehityksessä

Manu Pitkänen

Applella oli hanskat hukassa – Mokasi pahasti Sirin kehityksessä
Apple on harvoin ensimmäinen missään, mutta nykyaikaisen puheavustajan se toi ensimmäisenä älypuhelimiin. Yhtiö on kuitenkin menettänyt etumatkansa puhetunnistuksessa ja -ohjauksessa Amazonille, Microsoftille ja Googlelle vuosien saatossa. Tästä Apple voi syyttää itseään, kertovat sisäpiirilähteet Wall Street Journalile.

Syyt sille miksi Applen ote kirposi Sirin kehityksestä, ovat moninaiset. Wall Street Journalin jutun perusteella keskiössä vaikuttaisi kuitenkin olevan Siri-tiimin tyytymättömyys epäpätevänä pidettyyn johtamiseen. Siriä on kehitetty lähinnä hakukoneeksi ja iPhonen ohjaamiseen, eikä lähdetty rohkeasti tekemään sitä kolmansien osapuolien sovelluksia palvelevaa alustaa.

Tiimille asetettuja tavoitteita ei ole pidetty tarpeeksi kunnianhimoisina, minkä lisäksi kehitysstrategia on poukkoilevaa. Epätyytymättömyys johtamistyyliin on johtanut useiden avainhenkilöiden lähtöön ja kilpailijat ovat rekrynneet heidät omiin riveihinsä. Lähtijöihin kuuluu esimerkiksi Sirin alkuperäiset kehittäjät, jotka perustivat sittemmin kilpailevan Viv-avustajan, jonka Samsung osti viime vuoden lopulla.



Sirin kehitystä on hankaloittanut myös koneoppimiseen tarvittavan laajan lähdeaineiston puuttuminen. Apple suhtautuu tutkijoiden ja kehittäjien mielestä liian tiukasti asiakkaiden yksityisyyteen, minkä takia heidän kädet ovat monilta osin sidotut. Teknologiaa ei voida kehittää halutunlaiseksi, koska käyttäjästä ei saada kerättyä haluttua tietoa tarpeeksi kattavasti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.