Lataa akkusi vikkelämmin: Tässä on Quick Charge 4+

Lataa akkusi vikkelämmin: Tässä on Quick Charge 4+
Älypuhelimilta odotetaan ohutta ja kompaktia muotoilua, joten niihin ei pysty mitenkään laittamaan kaikkien tarpeet tyydyttäviä akkuja. Kukaan ei tykkää akkujen jatkuvasta lataamisesta, joten teknologiayhtiöt ovat yrittäneet tehdä latausprosessista vähemmän ärsyttävän erityisen nopeilla latausjärjestelmillä.

Qualcomm tarjoaa puhelinvalmistajille Quick Charge -nimistä tekniikkaa, jonka viime syksynä julkaistu 4-versio lupaa lisätä puhelimen käyttöaikaa viiden minuutin latauksella jopa viisi tuntia. Todellinen käyttöaika tosin riippuu puhelimesta ja akusta, mutta keskinkertainen 2750 milliampeeritunnin akku latautuu tyhjästä puolilleen 15 minuutissa.

Tekniikkaan on tehty talven ja kevään aikana pieniä viilauksia, minkä johdosta Qualcomm on valmis esittelemään Quick Charge 4+ -tekniikan. Päivitetyn version luvataan lataavan akun 15 prosenttia nopeammin kuin QC 4. Tekniikan tehokkuus on parantunut 30 prosenttia, joten mobiiliakkuun varastoitu sähkö siirtyy paremmalla hyötysuhteella puhelimen akkuun, eikä haihdu lämpönä harakoille. Tehostusten ansiosta latauksen aikaista lämpötilaa on saatu laskettua kolmella asteella.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. kesäkuuta, 2017 9:19
Tägit
Qualcomm Qualcomm Snapdragon 835 Quick Charge 4.0 Quick Charge 4+
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy