Supercell taas yrityskaupoilla – osti osuuden Space Apesta

Supercell taas yrityskaupoilla – osti osuuden Space Apesta
Mobiilipelijätti Supercell on ostanut enemmistöosuuden brittiläisestä Space Ape -pelistudiosta. Supercellin mukaan yritysosto on osa yhtiön strategiaa kasvaa suuremmaksi ilman pienen yrityksen ketteryyden menettämistä.

Aiemmin Supercellin uutisointia hallitsi yhtiön omistajuuteen liittyvät muutokset, mutta nyt yhtiö itse on aktivoitunut sijoittajana. Supercell on sijoittanut esimerkiksi suomalaisiin Frogmind- ja Shipyard Games -studioihin. Toimitusjohtaja Ilkka Paanasen mukaan Supercellin tavoitteena on luoda itsenäisesti toimivia pieniä tiimejä, joilla on vapaus keskittyä vain pelintekemiseen.Space Ape -kaupassakin jujuna on se, että pelistudio pääsee eroon pääomasijoittajien tuottovaatimuksista ja kehitystiimi voi keskittyä pelikehitykseen ilman taloudellista painetta. Space Apen luomia pelejä ovat Samurai Siege ja Rival Kindoms. Supercell saa 50 miljoonan euron arvoisessa kaupassa 62 prosentin osuuden Space Apesta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 24. toukokuuta, 2017 10:12
Tägit
Supercell Clash of Clans mobiilipelit Samurai Siege Space Ape
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud