Huawei narahti – Uutuuspuhelimien joukossa heikompia yksilöitä

Huawei narahti – Uutuuspuhelimien joukossa heikompia yksilöitä
Isot tuotanto- ja myyntivolyymit pakottavat yrityksiä hankkimaan komponentteja useista lähteistä, jotta tuotannon taso voidaan varmistaa vaikka yhdellä toimittajalla olisi ongelmia toimittaa tavaraa. Huono puoli tässä on kuitenkin se, että tuotteiden laatu voi vaihdella paljonkin.

Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi Huawein P10:ssä. Kiinalaiset omatoimitestaajat saivat kokeissaan selville, että P10:n tallennusmuistin luku- ja kirjoitusnopeudet voivat vaihdella paljonkin eri yksilöiden välillä. Tämän spekuloitiin johtuvan siitä, että Huawei on päätynyt käyttämään puhelimissa erilaisia muistityyppejä. UFS 2.1-, UFS 2.0- ja eMMC 5.1 -muististandardien nopeudet liikkuvat suunnilleen 700, 500 ja 300 Mbps:n tasolla.

Huawei on vahvistanut käyttävänsä erilaisia muisteja P10-puhelimissa ja muistuttaa, ettei se ole luvannut asiakasviestinnässään käyttää puhelimissa yhtä ja samaa muistityyppiä. Huawein mukaan yksi komponentti ei määrää laitteen suorituskykyä, vaan kyse on aina kokonaisuudesta.

Hinta puhelimissa on sama, joten kuluttaja varmasti haluaisi varmistaa saavansa parhaimman mahdollisen yksilön. Pintapuolisesti laitteet ovat kuitenkin samanlaiset, joten laiteyksilöstä löytyvä muistiteknologia selviää vain testaamalla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. huhtikuuta, 2017 13:58
Tägit
Android Huawei eMMC UFS Android Nougat Huawei P10 Huawei P10 Plus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 9 kommenttia
 • Entästestit (vahvistamaton)

  Kiinnostavinta tässä olisi, että onko medioille arvioita varten lähetetyt mallit varustettu millä muistilla.

  21.4.2017 14:06 #1

 • KaaliX

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Entästestit: Kiinnostavinta tässä olisi, että onko medioille arvioita varten lähetetyt mallit varustettu millä muistilla. tietenkin parhailla muisteilla

  21.4.2017 15:56 #2

 • miiu74

  "Huawein mukaan yksi komponentti ei määrää laitteen suorituskykyä, vaan kyse on aina kokonaisuudesta."

  Jaa...suorituskyky menee kyllä aina se hitaimman mukaan...

  21.4.2017 16:58 #3

 • Kiedis

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74: "Huawein mukaan yksi komponentti ei määrää laitteen suorituskykyä, vaan kyse on aina kokonaisuudesta."

  Jaa...suorituskyky menee kyllä aina se hitaimman mukaan...
  Ei välttämättä, kuten ei P10:n tapauksessakaan. Tavallisessa käytössä eroa tuskin huomaa eikä omassa käytössä käynyt P10:kään millään tavalla hidastellut, vaikka Androbenchin mukaan sisälsi "hitainta" muistivarianttia.

  Mitä tulee otsikointiin, Huawei ei ole "narahtanut" mistään, koska mitään lupauksia tai toisen kaltaisia viittauksia ei missään ole annettu, kuten kommenteissaan ovat todenneet. Narahtaminen tulee kyseeseen selkeästi vilpillisessä toiminnassa, mistä tässä ei nyt ole millään tasolla kyse.

  21.4.2017 17:51 #4

 • Ademeion (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74: Mitä tulee otsikointiin, Huawei ei ole "narahtanut" mistään, koska mitään lupauksia tai toisen kaltaisia viittauksia ei missään ole annettu... On aina ilo huomata, että joku ajattelee ja ymmärtää mitä lukee.

  21.4.2017 22:36 #5

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:
  Ei välttämättä, kuten ei P10:n tapauksessakaan. Tavallisessa käytössä eroa tuskin huomaa eikä omassa käytössä käynyt P10:kään millään tavalla hidastellut, vaikka Androbenchin mukaan sisälsi "hitainta" muistivarianttia.

  Mitä tulee otsikointiin, Huawei ei ole "narahtanut" mistään, koska mitään lupauksia tai toisen kaltaisia viittauksia ei missään ole annettu, kuten kommenteissaan ovat todenneet. Narahtaminen tulee kyseeseen selkeästi vilpillisessä toiminnassa, mistä tässä ei nyt ole millään tasolla kyse.

  Jos Huawei toimittaa nopeimmilla muisteilla olevat kännyt testaajille ja asiakas saa kaupasta jonkun kolmesta muistivariantista niin kyseessä on selvä kusetus. Moni ostaa kännykän testien ja testaajien mukaan ja jos kaupassa myytävä tuote ei sitä vastaa niin nenästä vedetyksi on joutunut.

  Se on turha väittää, että "emme ole mitään luvanneet" kun on testaajille toimittaneet tuotteet jotka vain hyvällä tuurilla vastaavat kaupasta ostettua kännyä.

  22.4.2017 02:06 #6

 • perhana

  Milloinkahan samsung "narahtaa" tuosta samasta asiasta, sehän on tuota harrastanut huippumalliensa kanssa jo vuosia, eikös niitä ole aina tullut jopa erilaisilla suorittimilla ja akuilla, ja tuskin muistitkaan kaikki samaa sarjaa niissäkään ovat... en vaan ole vielä nähnyt täällä uutista siitä että samsung olisi siitä "narahtanut"

  22.4.2017 09:12 #7

 • Hepsuilija (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Milloinkahan samsung "narahtaa" tuosta samasta asiasta, sehän on tuota harrastanut huippumalliensa kanssa jo vuosia, eikös niitä ole aina tullut jopa erilaisilla suorittimilla ja akuilla, ja tuskin muistitkaan kaikki samaa sarjaa niissäkään ovat... en vaan ole vielä nähnyt täällä uutista siitä että samsung olisi siitä "narahtanut" Apple käyttää myös kahden eri toimittajan suorittimia iPhonessa. Toinen on marginaalisesti nopeampi kuin toinen mutta asialla ei tosiaan ole hirveästi väliä kun suorituskyky on niin lähellä toisiaan.

  Uutiseen liittyen: Muistin nopeus ei normaalikäytössä ole todellakaan mikään rajoittava tekijä. Enemmän asiaan vaikuttaa prosessorin nopeus ja RAM-muistin nopeus ja määrä. Asia on eri jos siirtelet tiedostoja jne.

  Turhaa nillitystä tämä.

  22.4.2017 11:34 #8

 • Kiedis

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Jos Huawei toimittaa nopeimmilla muisteilla olevat kännyt testaajille ja asiakas saa kaupasta jonkun kolmesta muistivariantista niin kyseessä on selvä kusetus. Moni ostaa kännykän testien ja testaajien mukaan ja jos kaupassa myytävä tuote ei sitä vastaa niin nenästä vedetyksi on joutunut.

  Se on turha väittää, että "emme ole mitään luvanneet" kun on testaajille toimittaneet tuotteet jotka vain hyvällä tuurilla vastaavat kaupasta ostettua kännyä.
  Jännä, ettei väitteestä, jossa Huawei olisi toimittanut testeihin "parempia" versioita laitteistaan, löydy kotimaan uutisistakaan sanallakaan mainintaa, ainoastaan lähteetön väitteesi. Voisi kuvitella asian saaneen hieman laajemmat mittasuhteet, mikäli väitteessä olisi jotain perää.

  24.4.2017 18:54 #9

© 2018 AfterDawn Oy