IL: Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken

IL: Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun, kertoo Iltalehti. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon.

Massiivinen luottokorttilasku syntyi kun 8-vuotiaan pojan isoisä antoi luvan lisätä korttinsa tiedot pojan mobiililaitteeseen muutamaa Clash Royalessa tehtävää mikromaksua varten. Mikromaksuilla ostetut virtuaalihyödykkeet oli tarkoitettu nimipäivälahjaksi. Kortin tiedot jäivät laitteeseen, minkä jälkeen poika teki lisää ostoksia pelissä ja parissa viikossa isoisälle syntyi maksettavaa 6400 euroa.
Janina-äiti yritti selvittää tilannetta aluksi Googlen kanssa, mutta sieltä päin apuja ei luvattu. Kun tarina levisi Iltalehden kautta julkisuuteen, Googlen yhteistyöhalukkuus virkosi ja lasku on nyt päätetty mitätöidä.

Luottokorttitietoja ei kannata koskaan lisätä laitteeseen, jonka käyttö ei ole omassa hallinnassa. Sen sijaan kaupoista voi ostaa App Storeen ja Google Playhin tarkoitettuja lahjakortteja, joilla voi helposti säädellä paljonko rahaa on käytettävissä digitaalisiin sisältöihin. Puhelinvertailun lahjakorttivinkki näyttää tavoittaneen myös Janinan, joka kehottaa muitakin vanhempia käyttämään mieluummin lahjakortteja.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. maaliskuuta, 2017 11:31
Tägit
Google Play Supercell mobiilipelit Clash Royale
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • hinuk

    toinen hyvä lisä olisi jos play storesta olisi ostettavissa vaikka suoraan jotain play store credittejä, näitä voisi siten jakaa vaikka qrkoodeina kännykästä/tabletista toiseen face to face tyyliin.

    tällöin korttitiedot pysyvät omassa laitteessa, mutta ei tarvitsisi lähteä minnekkään kioskille ostamaan jotain play kaupan lahjakortteja vaan jopa kaverille tehtävät herätelahjat onnistuvat tässä ja nyt.

    29.3.2017 08:24 #1

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud