Vanha Game Boylle julkaistu Pokemon-peli saatiin toimimaan Apple Watchilla

Vanha Game Boylle julkaistu Pokemon-peli saatiin toimimaan Apple Watchilla
Viime joulukuusta lähtien Apple Watchin omistajat ovat voineet käyttää älykelloaan Pokémon Gon pelaamiseen, mutta intohimoisimmat Pokémon-fanit ovat varmasti haaveilleet myös mahdollisuudesta pelata vanhoja Game Boylle julkaistuja Pokémon-pelejä Watchilla.

Tämä on itse asiassa nyt mahdollista, sillä ohjelmistokehittäjä Gabriel O'Flaherty-Chan on onnistunut porttaamaan iOS:lle aiemmin julkaistun Gambattle-emulaattorin Apple Watchille. WatchOS:lla toimivan emulaattorin värkkääminen ei ollut kuitenkaan mikään triviaali projekti, vaikka lähtökohtana käytettiinkin valmista emulaattoria. Apple Watch ei nimittäin tue OpenGL- tai Metal-rajapintoja, joten grafiikoiden saaminen näytölle oli normaalia haastavampaa.Peli hahmoa ohjataan sormea kuljettamalla pitkin näyttöä ja Game Boyn A-painikkeen virkaa toimittaa näytön painallus. Näytön alareunaan on lisätty virtuaaliset painikkeet B-, Start- ja Select-näppäimille. Kellon kruunulla voi vuorostaan selata listoja ylös ja alas.

Aiemmin Apple Watchille on saatu toimimaan esimerkiksi alkuperäinen Doom.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. maaliskuuta, 2017 10:22
Tägit
Apple Pokemon Apple Watch Pokemon Go
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy