Tekoälylaskenta menossa uusiin sfääreihin – ARM esitteli DynamIQ:n

Tekoälylaskenta menossa uusiin sfääreihin – ARM esitteli DynamIQ:n
Pari vuotta sitten kuhistiin paljon IoT:sta, mutta medianäkyvyyden on siltä napannut nyt tekoäly. Lähes päivittäin esitellään uusia tekoälyä hyödyntäviä proof-of-concept-prototyyppejä ja markkinoille tuodaan teknologiaa, joka mahdollistaa tekoälyn hyödyntämisen uusissa tuotteissa. Koneoppimisessa ja tekoälyssä Nvidia on tällä hetkellä markkinajohtaja, mutta se on saamassa haastajan ARM:sta.

ARM:n esittelemän DynamIQ-mikroarkkitehtuurin tavoitteena on parantaa Cortex-A-suoritinytimiin perustuvien järjestelmäpiirien laskentakykyä tekoälyä hyödyntävissä sovelluksista ja tehdä järjestelmäpiirien suunnittelusta aiempaa joustavampaa. DynamIQ:ssa on nähtävissä vaikutteita big.LITTLE-moniydinarkkitehtuurista, mutta ne eroavat toisistaan eräällä tavalla: DynamIQ:ssa suoritinytimet voivat olla heterogeeninen joukko hyvin erilaisia ytimiä.DynamIQ:ssa suoritinytimillä on yhteinen muisti, jonka avulla ytimet voivat jakaa tehokkaasti tehtäviä toisensa kanssa ja toimia toisaalta varmistajina kriittisimmissä kohteissa. Esimerkiksi itsestään ajavissa autoissa tarvitaan toisaalta uusiin olosuhteisiin mukautuvaa laskentaa, joka on samaan aikaan tehokas ja toimintavarma kriittisissä päätöksentekotilanteissa.

ARM arvioi, että DynamIQ:n avulla suoritinytimien tehokkuus tekoälyyn liittyvissä laskentatehtävissä kasvaa jopa 50-kertaiseksi seuraavan 3–5 vuoden aikana.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. maaliskuuta, 2017 16:22
Tägit
ARM tekoäly DynamIQ
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud