Uusi Android O on jo täällä – Tämä on uutta

Uusi Android O on jo täällä – Tämä on uutta
Kuten viime vuonnakin, Google on kaikessa hiljaisuudessa paljastanut uudet version Androidista. Tämän vuoden versio kantaa toistaiseksi nimeä Android O – lopullinen nimi vahvistuu vasta myöhemmin. Ohjelmistokehittäjät voivat halutessaan jo ladata Android O:n testaustarkoituksiin.

Google haluaa pitää Android O:n tärkeimmät uudistukset vielä salassa – jännitys laukeaa todennäköisesti vasta Google I/O-kehittäjätapahtumassa. Tästä huolimatta sovelluskehittäjille on kommunikoitu suuri joukko erilaisia uusia rajapintoja, joita he voivat hyödyntää omissa ohjelmissaan. Yksi isoista kehitysosa-alueista Android O:ssa on ollut akkukeston parantaminen.Akkukestoa pyritään parantamaan rajoittamalla sovellusten mahdollisuutta suorittaa tehtäviä taustalla. Sovelluskehittäjiä pyydetään kiinnittämään tähän asiaan huomiota, sillä rajoitukset voivat estää tiettyjä asioita toimimasta niin kuin niiden pitäisi.

Android O:sta löytyy myös ilmoituskanavat, joiden avulla käyttäjä voi tarkoin säätää millaisia ilmoituksia ohjelmien annetaan tehdä ja millaisia ei. Käyttöjärjestelmä sisältää myös tuen korkealaatuisille Bluetooth-äänikoodekeille (eism. LDAC), adaptiivisille ikoneille sekä Picture-in-Picture-videotoistolle.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. maaliskuuta, 2017 20:38
Tägit
Android Google
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • jack.spawned (vahvistamaton)

  Voisi vihdoinkin oikeasti päivittyä tuo Android. En Applen tuotteita ole käyttänyt elämäni aikana kuin tasan kerran, mutta en yksinkertaisesti voi olla ihailematta sitä, että ipadia pystyy käyttämään työkaluna esim. studio työskentelyssä. Ja siis nimenomaan pystyy. Androidia taas ei. Ei ole mitään irigin kaltaisia lisähärpäkkeitä androidille, puhumattakaan siitä että ios pystyy ajamaan DAW:ia.

  En näe järkeä maksaa edes kerran kahdessa vuodessa uudesta high end android puhelimesta, taikka tabletista täyttä hintaa. Kun ainoa mikä on päivittynyt on kameran laatu, ja käyttöjärjestelmän visuaalisuus, sekä käytettävyys.

  Jos tähän tulisi muutos, niin ehkä tulisi se Android tabletti homattua. Tällä hetkellä en näe eroa 150e tai 500e Android tabletilla. Molemmilla pystyy tekemään tismalleen samat asiat, sillä kalliilla ehkä hivenen nopeammin.

  Noh, ei se ole tyhmä, joka pyytää.

  27.3.2017 07:29 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud