Nokian puhelimet tekevät paluun – Yhtä asiaa fanit kuitenkin kaipaavat

Nokian puhelimet tekevät paluun – Yhtä asiaa fanit kuitenkin kaipaavat
Nokian puhelimet tulivat tunnetuksi hyvistä kameratekniikasta ja kuvanlaadusta. Laadun takeena käytettiin esimerkiksi saksalaisen Carl Zeissin linssejä. Nyt Nokia on vihdoin tekemässä paluuta älypuhelinmarkkinoille, mutta ilman Carl Zeissiä.

Nokia Mobile ilmoitti Twitterissä, ettei se käytä enää Carl Zeissin teknologiaa, joten MWC-messuilla esitellyissä Nokia 3-, 5- ja 6-puhelimissa on turvauduttu jonkin muun yhtiön tarjoamaan optiikkaan. Puhelimet tosin sijoittuvat hintahaitarin alempaan kolmannekseen, joten olisi ehkä ollut kohtuutontakin vaatia vanhoista high-end-puhelimista tuttuja ominaisuuksia.Twiitti antaa kuitenkin ymmärtää, ettei Zeissin optiikkaa käytettäisi myöskään korkeamman hintaluokan Nokioissa. Asiaan pyydettiin selvennystä ja Nokia vastasi vain lisää puhelimia olevan tulossa. Voi siis olla, että alkuperäinen viesti oli vain huolimattomasti muotoiltu ja Zeissin linssejä käytetään kalliimmissa malleissa.

Pureview-kamerateknologiaa ei kuitenkaan välttämättä nähdä Nokioissa, sillä se kuuluu Micrsoftin omistukseen. Voi kuitenkin olla, että HMD Global saa lisensoitua sen itselleen jossakin vaiheessa.
Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. maaliskuuta, 2017 8:21
Tägit
Nokia kamera Nokia Pureview Nokia 6 Zeiss Carl Zeiss Nokia 5 Nokia 3
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • perhana

  Minä en kyllä ymmärrä millälailla tuon twiitin voisi niin kääntää että ehkä high-end laitteissa kuitenkin...
  "We're no longer using Carl Zeiss technology."
  Me emme enää käytä Carl Zeiss'in tekniikkaa

  Toki kaikkihan voi tulevaisuudessa muuttua, mutta kyllähän tuo viesti nyt kuitenkin melko yksioikoisen selkeästi on sanottu.
  Sikälihän tuo on harmi, että kyllähän se hyvä kamera oli mielestäni juuri se mikä niissä Nokian puhelimissa kiehtoi... no täytyy toivoa että microsoft jatkaisi puhelimissaan edellään sillä samalla linjalla.

  Ostin tuossa jokin aika sitten huvikseni kakkospuhelimeksi (kun halvalla sai) uuden Honor 7:n jossa 20mpx kamera, ja kyllä tuo vanhan Lumia 1520:n kamera pesee tuon honorin vielä ihan mennen tullen kuvan tarkkuudessa, eli kyllä tuo vanha lumia vielä ykköspuhelimeksi käyttöön jäi.

  6.3.2017 08:34 #1

 • jarppi0123 (vahvistamaton)

  Mulla Microsoft lumia 950 jossa 20mpx kamera. Ottaa todella tarkkoja ja laadukkaita kuvia. Suosittelen puhelinta jos haluaa loistavia kuvia.

  6.3.2017 09:24 #2

 • SANDY950

  Onneksi on Leica ja Huawei
  niin ei tarvii olla ilman hyvää kameraa

  6.3.2017 09:49 #3

 • johtaja59

  Nokiassa ei ollut muuta hyvää kun kamera ja navi. Microsoftin mielestä molemmat oli turhia.

  6.3.2017 10:18 #4

 • pain83

  Tais mennä Huaweillä tunteisiin.

  6.3.2017 16:29 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud