Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä tulossa Xperia-puhelimiin – Kiinalaisilta iso satsaus alustaan

Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä tulossa Xperia-puhelimiin – Kiinalaisilta iso satsaus alustaan
Suomalainen teknologiayritys Jolla kertoi tänään ottavansa osaa Sony Mobilen Open Devices Program -hankkeeseen, minkä myötä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän voi asentaa valikoituihin Xperia-älypuhelimiin.

Ensimmäisenä Sailfish OS tulee viime vuoden keväänä julkaistulle Xperia X:lle. Jollan tavoitteena on saada ohjelmisto julkaisukuntoon toisen vuosineljänneksen aikana eli käytännössä kesään mennessä. Hankkeen ansiosta Jollan ei tarvitse itse pähkäillä laitesuunnittelun kanssa, mutta markkinoilta löytyy kuitenkin sitä tukevia puhelimia. Lehdistötiedotteen perusteella Sailfish OS:n laitetukea aiotaan laajentaa myöhemmin muihinkin Xperia-puhelimiin.Jolla kertoi samalla myös lisensoivansa Sailfish-käyttöjärjestelmän kiinalaiselle konsortiolle, joka aikoo panostaa tulevina vuosina Sailfish-ekosysteemin kehittämiseen yhteensä 250 miljoonaa dollaria. Tavoitteena on luoda paikallinen käyttöjärjestelmä Kiinan markkinoille. Konsortion tavoitteena on laajentaa Sailfishin käyttöä älypuhelimista muun muassa autoihin, älytelevisioihin ja IoT-ratkaisuihin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. helmikuuta, 2017 18:12
Tägit
Sony Jolla Sailfish Sony Xperia Sony Xperia X Jolla C
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Salorni

  Hyvä jos saa Sonyn puhelimiin!! Heidän käyttöliittymänsä on kyllä ollut sellainen suppea bloatware-kori että Samsungin kanssa kilpailee lahjakkaasti.
  Huawei on työpuhelimena eikä siinä ole kuin 1/4 Sonyn esiasennettujen ohjelmien määrästä.
  Muutenkin olen jo tottunut tuohon Sonyn Romppujen kanssa kikkailuun että tämä on vain mukava lisä kun tulee taas uusi luuri hommattua ja mitä luultavimmin Sonylta vaikka heidän puhelimia akut kuumottavatkin melkolailla :)

  Mutta ihan hyvä veto Jollalta, tsemppiä ja toivottavasti saavat pitää osuutensa mahdollisimman pitkään, ettei käy niin kuin Windows - Nokia kaupan.

  27.2.2017 19:38 #1

 • muppis

  Tätä on odotettu. Kun tulisi vielä helposti Suomeen saataville.

  28.2.2017 08:48 #2

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis: Tätä on odotettu. Kun tulisi vielä helposti Suomeen saataville. Ja toivotaan samalla Jollalle menestystä ja että suomalainen työ lähtisi taas nousuun.

  28.2.2017 15:45 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud