Apple laittoi jauhot suuhun: iPhonet ylsivät taas ennätykseen

Apple laittoi jauhot suuhun: iPhonet ylsivät taas ennätykseen
Apple on osoittanut epäilijöiden luulot vääriksi julkaisemalla jälleen ennätyksellisen osavuosituloksen. Viime vuoden lopulla Applen liikevaihto kipusi 78,4 miljardiin dollariin, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Liikevoitto sen sijaan laski hieman vertailukaudesta, ollen 23,4 miljardia dollaria.

Ennätyksiä Apple rikkoi kuitenkin toisellakin mittarilla mitattuna. Yhtiön tuloksentekokyvyn kannalta keskeisessä asemassa olevien iPhone-puhelimien kappalemääräinen myynti kasvoi 78,3 miljoonaan kappaleeseen, kun edellinen joulusesongin aikaan nakutettu ennätys oli 74,8 miljoonaa kappaletta. Apple ei kuitenkaan myynyt enemmän puhelimia halvemmalla, vaan puhelimien keskimääräinen myyntihinta nousi 695 dollariin vertailukauden 619 dollarista.

iPhone-liiketoiminta näyttäisi olevan terveellä pohjalla, vaikka yhtiö onkin joutunut muuttamaan hinnoitteluaan eri puolilla maailmaa dollarin vahvistumisen takia. Suurten muutosten puutteen on koettu tehneen myös iPhone-mallistosta tylsän, minkä takia laitemyynnin on veikattu hidastuvan.

Applella on kuitenkin edelleen tekemistä iPadien kohdalla. Tablettien myynti laski 13 miljoonaan kappaleeseen, kun vuoden 2015 jouluna niitä myytiin 16 miljoonaa kappaletta. Mac-tietokoneiden kappalemääräinen myynti on pysynyt tasaisesti noin viiden miljoonan laitteen paikkeilla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. helmikuuta, 2017 8:58
Tägit
Apple Apple iPhone 7 Apple iPhone 7 Plus iOS 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • Abcabc375

  Mitenkäs se uutinen jossa kerrottiin myynnin laskeneen :o

  2.2.2017 10:21 #1

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Mitenkäs se uutinen jossa kerrottiin myynnin laskeneen :o Niin mitä siitä?

  2.2.2017 17:16 #2

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Mitenkäs se uutinen jossa kerrottiin myynnin laskeneen :o Se "uutinen" on ollut pelkkää spekulaatiota, Apple julkistaa oikeat luvut vain tulosjulkistuksen yhteydessä.

  3.2.2017 08:26 #3

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Mitenkäs se uutinen jossa kerrottiin myynnin laskeneen :o Se "uutinen" on ollut pelkkää spekulaatiota, Apple julkistaa oikeat luvut vain tulosjulkistuksen yhteydessä. Ja ihan pikku vinkkinä että myynti ja liikevaihto ovat vähän eri asioita.

  3.2.2017 20:02 #4

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Mitenkäs se uutinen jossa kerrottiin myynnin laskeneen :o Se "uutinen" on ollut pelkkää spekulaatiota, Apple julkistaa oikeat luvut vain tulosjulkistuksen yhteydessä. Ja ihan pikku vinkkinä että myynti ja liikevaihto ovat vähän eri asioita. Totta, kappalemääräinen myynti on eri kuin dollarimääräinen myynti, joka on yhtäkuin liikevaihto.

  Molemmat kasvoivat, joten "uutinen" oli pelkkää spekulaatiota.

  Huomionarvoista on se, että Applen arvioidaan[1] olleen neljänneksen myydyin älypuhelinmerkki, vaikka keskihinta nousi ja on selvästi korkeampi kuin kilpailijoilla.

  [1] joudutaan arvioimaan, koska muut eivät halua julkaista tarkkoja lukuja

  3.2.2017 21:03 #5

© 2019 AfterDawn Oy