Pelilaitteistovalmistaja Razer osti yllättäen älypuhelinstartupin

Matti Robinson

Pelilaitteistovalmistaja Razer osti yllättäen älypuhelinstartupin
Puolitoista vuotta sitten Kickstarterissa pinnalle noussut startup-yritys Nextbit on myyty laitteistovalmistaja Razerille. Innovatiivisen Robin-älypuhelimen markkinoille tuonut älypuhelinyhtiö siirtyi erikoisesti pelilaitteistovalmistajalle.

Nextbit keräsi pilvipalveluihin vahvasti nojaavalle Robin-älypuhelimelle Kickstarterissa vuoden 2015 lopulla yli 1,3 miljoonaa dollaria, joka murskasi 500 000 dollarin tavoitteen. Puhelin kiinnitti arvostelijoiden huomion hauskalla ulkoasullaan ja erikoisella varmuuskopiointiominaisuudella, joka mahdollisti etätallennustilan tehokkaamman käytön. Valitettavasti puolestaan laitteen kestävyys oli erittäin heikkoa luokkaa, sillä se oli pitkälti valmistettu heikosta muovista.

Yhtiö ei enää tuota tai myy puhelintaan tai lisälaitteita, mutta lupaa tukea sitä vielä ensi vuoden helmikuuhun asti. Myös kuuden kuukauden takuun luvataan säilyvän entisellään.

Nextbitin Twitter-tili kertoo, että uusi emoyhtiö mahdollistaa uudet "jännittävät (kapinalliset) projektit". Nextbit säilyy siis toistaiseksi omana semi-itsenäisenä kokonaisuutena, joka suunnittelee mobiiliin kenties sekä sovelluksia että laitteita. Robinin toisen sukupolven mallista ei ole mitään tietoa.



Razer tunnetaan muun muassa peliläppäri Bladestä, pelaajille suunnatuista hiiristä ja näppäimistöistään sekä kuulokkeistaan.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.