"Kiinan Applen" johtaja lähtee – Bisnes laskusuunnassa

Kiinan Applen johtaja lähtee – Bisnes laskusuunnassa
Kiinalainen Xiaomi kasvoi vain muutamassa vuodessa suurimpien älypuhelinmerkkien joukkoon ja yhtiö myi käytännössä kaikki puhelimensa kotimaan markkinoilla. Nyt kasvu on ollut verkkaisempaa, joten yhtiön olisi laajennuttava ulkomaille pitääkseen kasvua yllä.

Xiaomi ei ole kuitenkaan onnistunut tai se on ollut haluton laajenemaan Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Syynä on pidetty heikkoa patenttisalkkua, joka tekee Xiaomista alttiin erilaisille patenttisyytteille. Epäilylle löytyy perusteluita, sillä esimerkiksi Ericsson haastoi pari vuotta sitten yhtiön oikeuteen Intiassa myyntiin tulleen puhelimen takia. Asia saatiin kuitenkin sovittua ja nyt Xiaomin liikevaihto Intiassa on miljardi dollaria.

Xiaomin liikevaihto laski viime vuonna ensimmäistä kertaa historiassa, mikä tietysti on pakottanut yhtiötä miettimään sen nykyistä strategiaa ja sen toimeenpanon tehokuutta. Googlelta Xiaomiin reilu kolme vuotta sitten siirtynyt Hugo Barra on kansainvälisistä markkinoista vastaavana johtajana tietysti avainroolissa kansainvälistymisen toimeenpanossa. Nyt Barra on kuitenkin lähtenyt – tai hänet on irtisanottu – nykyisistä tehtävistään.

Barra aikoo palata takaisin Kaliforniaan, jossa hän Googlella ollessaan työskenteli Android-kehityksen johdossa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 23. tammikuuta, 2017 11:57
Tägit
Android Xiaomi Hugo Barra
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Abcabc375

  Dat otsikko

  24.1.2017 12:53 #1

 • Abcabc375

  Dat otsikko

  24.1.2017 12:53 #2

© 2019 AfterDawn Oy