Galaxy Note 7:n tuhoisat viat: Kaksi syytä puhelimien räjähtelyille

Galaxy Note 7:n tuhoisat viat: Kaksi syytä puhelimien räjähtelyille
Samsung on paljastanut Galaxy Note 7 -tutkimustensa tulokset. Palamaan syttyneiden puhelimien taustalla oli akkujen valmistusvaiheessa ilmenneet puutteet, mutta vikoja oli itse asiassa kaksi.

Ensimmäinen vika löytyi Samsungin oman tytäryhtiön suunnittelemista ja valmistamista akuista. Se myös aiheutti puhelimen ensimmäisen takaisinvetokutsun. Kyse oli käytännössä siitä, että akun ulkokuori oli suunniteltu liian pieneksi, minkä takia akulla ei ollut tarpeeksi tilaa laajeta ja kutistua. Ahtauden takia negatiivinen ja positiivinen elektrodi saattoivat sopivissa olosuhteissa koskettaa toisiaan, joka johtaa oikosulkuun.

Amperex Technologyn akut toimivat vuorostaan moitteettomasti. Samsung päätti ensimmäisen takaisinkutsun jälkeen siirtää kaikki Note7:n akkutilaukset. Amperex joutui kiihdyttämään tuotantoaan niin voimakkaasti, että se joutui tinkimään laadunvalvonnasta. Ultraäänihitsauksessa akkuihin saattoi jäädä ulkokkeita, jotka aiheuttivat oikosulun akkuun.

Samsung ei ole tutkinut akkuja puhelimien kokoonpanovaiheessa, vaan testausprosessi jätetty akkuvalmistajien kontolle. Jatkossa Samsung aikoo kuitenkin testata akut itse. Laadunvalvontaan kuuluu uutena komponenttina röntgenkuvaus, jonka avulla oltaisiin voitu välttyä Samsung SDI:n akkujen aiheuttamat ongelmat.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 23. tammikuuta, 2017 9:48
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy Note7
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • perhana

  Tuosta oli jäänyt pois maininta että lisäksi testeissä löytyi akkuja joista oli jäänyt jokin eristysteippi kokonaan pois, eli löytyi kaikkiaan kolme erilaista räjähtelyn mahdollistavaa vikaa... sellaista laatua tällä kertaa.

  23.1.2017 10:30 #1

 • Abcabc375

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Tuosta oli jäänyt pois maininta että lisäksi testeissä löytyi akkuja joista oli jäänyt jokin eristysteippi kokonaan pois, eli löytyi kaikkiaan kolme erilaista räjähtelyn mahdollistavaa vikaa... sellaista laatua tällä kertaa. Kyllähän kaikki sumsangin laadun tietää

  23.1.2017 11:47 #2

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Tuosta oli jäänyt pois maininta että lisäksi testeissä löytyi akkuja joista oli jäänyt jokin eristysteippi kokonaan pois, eli löytyi kaikkiaan kolme erilaista räjähtelyn mahdollistavaa vikaa... sellaista laatua tällä kertaa. Kyllähän kaikki sumsangin laadun tietää Totta, eihän Samsung merkkinä ole koskaan historiassa ollut mikään laadun tae.

  23.1.2017 14:08 #3

© 2019 AfterDawn Oy