Kova päätös: Operaattori sulki 2G-verkkonsa

Kova päätös: Operaattori sulki 2G-verkkonsa
Älypuhelinkäyttäjien kovan datanälän ansiosta operaattorit ovat voineet panostaa paljon 3G- ja 4G-verkkojen rakentamiseen, minkä seurauksena tarve vanhemmalle 2G-matkapuhelinverkolle on vähentynyt. 2G-verkkoa kannattaa kuitenkin ylläpitää, sillä muiden verkkojen kattavuus ei ole välttämättä yhtä suuri ja nopeampiin verkkoihin voi tulla aina odottamattomia häiriöitä.

Yhdysvaltalainen AT&T-operaattori ei kuitenkaan koe 2G-verkolle löytyvän enää tarvetta, minkä takia se päätti sulkea toisen sukupolven matkapuhelinverkkonsa kokonaan tammikuun ensimmäisenä päivänä. Toimenpiteen tavoitteena on vapauttaa lisää taajuuskapasiteettia nopeamman LTE-verkon käyttöön – lisäksi siirtymä 5G-tekniikkaan häämöttää jo edessä.

Tavallisen liittymäasiakkaan näkökulmasta muutos tarkoittaa esimerkiksi sitä, että alkuperäisellä iPhonella ei voi enää soittaa puheluita. AT&T ilmoitti suunnitelmistaan sulkea 2G-verkko jo neljä vuotta sitten ja se on aktiivisesti yrittänyt saada 2G-asiakkaita siirtymään nopeampia verkkoja tukeviin puhelimiin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 18. tammikuuta, 2017 11:40
Tägit
AT&T operaattorit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • muppis

  Toivottavasti tämä hullutus ei tule Suomeen. Siinä vaarantuu kansalaisten turvallisuuskin jo, kun häke ei saa tekstiviestejä perille.

  18.1.2017 21:49 #1

 • johtaja59

  Ei oikein Suomessa onnistu, kun 3G/4G verkon peittoalue on alle 50% maan pinta-alasta.

  18.1.2017 23:00 #2

 • G0lden_Kebab

  joo eihän tuota voisi täällä edes harkita, korvesta ja lapistahan lähtisi signaalit kokonaan...Taino ei välttämättä kokonaan, mutta sanotaanko että siitä tulisi totaalisen reikäjuustoa ja vaatisi kuitenkin uudehkon luurin.

  18.1.2017 23:18 #3

 • Sandels12

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: joo eihän tuota voisi täällä edes harkita, korvesta ja lapistahan lähtisi signaalit kokonaan...Taino ei välttämättä kokonaan, mutta sanotaanko että siitä tulisi totaalisen reikäjuustoa ja vaatisi kuitenkin uudehkon luurin. Ei siellä Lapissa 2G:tkään paikka paikoin kuulu.

  19.1.2017 18:50 #4

© 2018 AfterDawn Oy