Windows-puhelimet saamassa tuen tietokonesovelluksille?

Windows-puhelimet saamassa tuen tietokonesovelluksille?
Microsoft suunnittelee x86-emuloinnin lisäämistä Windows 10 Mobile -mobiilikäyttöjärjestelmään. Asiasta kertoivat ZDNetin toimittaja Mary Jo Foley ja Twitter-käyttäjä @hox0d.

x86-emuloinnin tarkoituksena on mahdollistaa Intelin x86-arkkitehtuurille suunniteltujen ohjelmien suorittaminen ARM-pohjaisissa Windows-mobiililaitteissa. Älypuhelimen kosketusnäytöllä sovellusten käyttö tuskin on kovin kätevää, joten emulointi on todennäköisesti suunniteltu hyödynnettäväksi osana Continuumia.Continuum on Windows-puhelimista löytyvä ominaisuus, jonka avulla puhelimen voi kytkeä kiinni näyttöön ja ohjelmiston käyttöliittymä mukautuu automaattisesti suurelle näytölle sekä hiiri-näppäimistö-käytön kannalta sopivaksi. Puhelimeen lisätyn emuloinnin ansiosta yrityskäyttäjät voivat luopua erillisten virtualisointipalveluiden käytöstä. Mary Jo Foleyn tietojen mukaan ominaisuus on tarkoitus lisätä Windows 10 Mobileen Redstone 3 -päivityksen yhteydessä ensi syksynä.
Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. marraskuuta, 2016 14:43
Tägit
Microsoft Intel Windows 10 Continuum
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • oxygenol

  3-vuotta liian myöhässä..

  22.11.2016 15:40 #1

 • rnoynet

  Onko kännyköissä ARM prosessoreita käytössä?

  22.11.2016 17:47 #2

 • rnoynet

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rnoynet: Onko kännyköissä ARM prosessoreita käytössä? Vastaan itse: No on tietysti, niinhän tuo artikkelikin sanoo. Mielenkiinnolla odottamaan, kun kännykällä tullaan ajelemaan kaikkia Windows ohjelmia.

  23.11.2016 21:00 #3

 • etrade

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rnoynet: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rnoynet: Onko kännyköissä ARM prosessoreita käytössä? Vastaan itse: No on tietysti, niinhän tuo artikkelikin sanoo. Mielenkiinnolla odottamaan, kun kännykällä tullaan ajelemaan kaikkia Windows ohjelmia.
  Eihän tuo ole minkäänlainen ongelma.
  Esim Teclastin Windows tableteis on piirilevy ,vai onko sen nimi piirisarja, kännykän kokoluokkaa, mutta nämä mobiilisaittien kehittäjät ympäri maailmaa haluaa miljoonia aplikaatioita. Työllistävä vaikutus.

  23.11.2016 21:33 #4

 • Luurijuoppo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol: 3-vuotta liian myöhässä.. En nyt sanoisi noin, koska muilla ei ole mitään vastaavaa vielä.

  25.11.2016 17:13 #5

 • perhana

  Ja kiinalaiset julkaisi vuonna 2009 puhelimen jossa oli käyttöjärjestelmänä windows xp, XPPhone

  28.11.2016 07:40 #6

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud