Apple siirtyy 7 nanometriin jo parin vuoden päästä

Apple siirtyy 7 nanometriin jo parin vuoden päästä
Apple siirtyy 7 nanometrin tuotantotekniikkaan iPhoneissa käytettävissä A-sarjan suorittimissa vuonna 2018, kertoo kiinalainen MyDrivers-verkkosivusto. Samainen sivusto on aiemmin julkaissut oikeaan osuneita huhuja iPhone 6S:ään ja iPhone SE:hen liittyen.

Sivuston tietojen mukaan Apple aikoisi käyttää piirien valmistuksessa TSMC:n 7 nanometrin tuotantotekniikkaa. TSMC:n verkkosivuilta löytyvän roadmapin mukaan niin sanottu riskituotantovaihe 7 nm:n prosessilla alkaisi vuoden 2017 lopulla, joten sen pitäisi olla valmis massatuotantoa varten vuoden 2018 syksyllä julkaistavia iPhoneja varten.Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että suunnitelmat ulottuvat kuitenkin kahden vuoden päähän. Vaikka julkaistut tiedot pitäisivät paikkansa, ehtivät suunnitelmat vielä muuttua moneen kertaan.

Ensi vuonna lippulaivapuhelimien järjestelmäpiireissä siirrytään 10 nanometrin tuotantotekniikkaan. Samsung on jo kertonut sen prosessin olevan tuotantokunnossa ja Qualcomm on vuorostaan kertonut valmistavansa Snapdragon 835:n Samsungin prosessilla. TSMC aikoo todennäköisesti uusiokäyttää 10 nanometrin prosessin monia osia 7 nanometrin tuotannossa, mikä mahdollistaa uuden prosessin nopean kehityksen. Vastaavaa lähestymistapaa hyödynnettiin 22 ja 16 nanometrin prosesseissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. marraskuuta, 2016 9:39
Tägit
Apple TSMC 10 nm 7 nm Apple A10 Apple iPhone 8
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud