Tiesitkö tätä: Apple varmuuskopioi pilveen myös puheluhistorian

Tiesitkö tätä: Apple varmuuskopioi pilveen myös puheluhistorian
Apple joutui pienen mediakohun kohteeksi venäläisen Elcomsoftin kerrottua IT-jätin varmuuskopioivan reaaliajassa iPhonen puheluhistorian iCloud-pilvipalveluun. Puheluhistorian varmuuskopiointia ei mainita Applen tukisivuilla.

Puheluhistoriatiedot tallentuvat niin tavallisten puheluiden kuin FaceTime-puheluidenkin osalta, mutta iOS 10:n myötä tiedot tallentuvat myös VoIP-palveluistakin (esim. Skype ja WhatsApp). iCloudiin säilötään tiedot vastatuista, vastaamattomista ja soitetuista puheluista, niiden ajankohdista ja tietysti myös puhelinnumeroista. Asiasta uutisoineen The Interceptin mukaan Apple seuraisi tietoja salaa, mutta Applen PR-edustajat eivät ainakaan yritä peitellä toimintaa.

Applen mukaan puheluhistoria tallennetaan iCloudiin vain käyttömukavuuden takaamiseksi: Mikäli puhelimen päivittää uuteen, siirtyy puheluhistoria automaattisesti uuteen iPhoneen. Tiedot suojataan käyttäjän itse määrittämällä salasanalla, joten Applella ei ole mahdollisuutta päästä käsiksi tietoihin. Apple suosittelee käyttämään mahdollisimman vahvaa salasanaa ja hyödyntämään kaksinkertaista tunnistautumista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 18. marraskuuta, 2016 12:10
Tägit
Apple Apple iPhone tietoturva iOS tietoturva-aukko iCloud Apple iPhone 6s Apple iPhone 7 Apple iPhone 6S Plus Apple iPhone 7 Plus Apple iPhone SE iOS 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Abcabc375

  Siis mitä uutta ja ihmeellistä tässä nyt on? Tämähän on ollut alusta lähtien kun varmuuskopiointi iPhoneen on tullut? Kyllä ihmiset typeriä on jos eivät ole tätä huomanneet uuteen iPhoneen vaihtaessaan...

  18.11.2016 13:39 #1

 • perhana

  Kyllähän tuosta joku taas sai aiheen mielensä pahoittaa, itse olen kyllä ollut samankaltaiseen varmuuskopiointiin windows phonessa erittäin tyytyväinen, oli todella hienoa nähdä kuinka vanhan puhelimen puhelut, tekstiviestit, yhteystiedot, whatsapp-viestit ja jopa aloitusnäytön kuvakkeet päivittyivät mutkattomasti uuteen puhelimeen käyttöönotettaessa.

  19.11.2016 19:07 #2

© 2018 AfterDawn Oy