WhatsApp vahvistaa tietoturvaa – Ottaa uuden tunnistautumistavan käyttöön

WhatsApp vahvistaa tietoturvaa – Ottaa uuden tunnistautumistavan käyttöön
WhatsApp on ottanut käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen Android- ja Windows Phone -sovellusten uusimmissa beta-versioissa. Ominaisuuden tarkoituksena on parantaa käyttäjien tietoturvaa.

Ainakin beta-versioissa kaksivaiheinen tunnistautuminen pitää kytkeä erikseen päälle, joten käyttäjiä ei varsinaisesti pakoteta käyttämään sitä. Tunnistautuminen toimii käytännössä niin, että käyttöönoton yhteydessä WhatsAppille kerrotaan kuusinumeroinen koodi, jota sovellus kysyy aina kun kirjaudut WhatsAppiin uudella laitteella. WhatsApp pyytää myös sähköpostiosoitetta, jonne lähetetään uusi varmistuskoodi mikäli satut unohtamaan koodisi.Mikäli rikolliset onnistuvat kloonaamaan puhelimen, eivät he pääse käsiksi käyttäjän WhatsAppiin ilman kaksivaiheisen tunnistautumisen salasanaa. Ominaisuuden käyttö voi siis olla ihan fiksua, vaikka se aiheuttaakin ylimääräistä vaivaa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. marraskuuta, 2016 10:49
Tägit
Android pikaviestin Windows Phone WhatsApp mobiilisovellukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud