Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään

2
Puhelinvertailu

Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään
Applella on parhaillaan käynnissä lehdistötilaisuus, josta odotetaan uusia Mac-malleja. Yhtiö kuitenkin aloitti kertomalla uutisia iPhonesta.

Odotetusti Applen asiakkaat ovat ottaneet iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan sekä hiljattain julkaistun päivityksen iOS:lle vastaan loistavasti. Apple muisti myös verrata iOS:ää ja Androidia laitteiden päivitystahdissa.

Applen mukaan jo nyt peräti 60 prosenttia iPhone- ja iPad-käyttäjistä on siirtynyt käyttämään iOS 10:tä. Androidin uusinta versiota käyttää tässä vaiheessa vain pieni murto-osa ja viime vuoden 6.0-versiotakin vain alle 20 prosenttia. Tämän lisäksi käyttäjät jakautuvat merkittävästi tasaisemmin useiden versioiden välillä.

Tämä tietysti tarkoittaa, että kehittäminen on huomattavasti vaikeampaa Androidille, koska käyttöjärjestelmäversiot vaihtelevat käyttäjästä ja laitteesta toiseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (2)

lamhonn
lamhonn

1

Veikkaisin että syy siihen että suurin osa iOS käyttäjistä on siirtynyt uusimpaan käyttöjärjestelmään on se, että iOS:sia käyttää vain yksi manufaktuuri, joka julkaisee vuodessa vain yhden (kaksi jos Plus mallit lasketaan mukaan) mallin valikoimaansa, jonka takia uusinta päivitystä on helppo jakaa iOS käyttäjille, kun taas Androidia käyttäviä puhelimia on vaikka kaikille jakaa; erihintaisia ja eri manufaktuureilta. Manufaktuurit tuntuvat keskittyvän eniten lippulaivamallien päivittämiseen ja jättää ns. budjetti/halpamallien päivitykset vähemmäksi. Mikä myös hidastaa on se että uuden version julkaistua, manufaktuurit lisäävät omia säädöksiä ja muokkauksia "puhtaaseen" Androidiin, joka sekin vaikuttaa päivityksien jakeluun. Tämän jälkeen vielä jotkut operaattoritkin lisäilevät manufaktuurin omaan versioon operaattorikohtaisia lisäyksiä.

TL;DR: Vain Applen tuotteet käyttävät iOS:ia, joita on vain tietyt mallit, joka tekee päivityksen jakamisesta helppoa, verrattuna Androidia käyttäviin manufaktuureihin, joita on lukuisia, joista suurin osa vielä säätelee Androidista omanlaisensa.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

2

Varmaan päivitettäisiin enemmän jos valmistajat tarjoaisivat päivityksiä, mutta tuntuu että siinä menee vuosi että uusia versioita tulee saataville. Appleen en tosiaan sellaisen takia vaihda.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.