iPhonien myynti laskee – Apple ei ole ollut vastaavassa tilanteessa sitten vuoden 2001

iPhonien myynti laskee – Apple ei ole ollut vastaavassa tilanteessa sitten vuoden 2001
Applen kirjanpitovuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto jäi 46,9 miljardiin dollariin ja nettotulos yhdeksään miljardiin dollariin. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden liikevaihto laski noin yhdeksän prosenttia.

Vuosi ei ole sujunut Applen näkökulmasta entisen nousukiidon määrittämää uraa pitkin, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 2001 jälkeen kun yhtiön koko kirjanpitovuoden liikevaihto laskee edelliseen verrattuna. Syyskuun lopulla päättyneen kirjanpitovuoden liikevaihto oli 216 miljardia dollaria, kun se vuotta aiemmin oli 234 miljardia dollaria.Liikevaihdon laskun taustalla on iPhone-puhelimien taantunut kysyntä. Heinä-syyskuun aikana uusia iPhone-puhelimia myytiin 45,5 miljoonaa kappaletta, kun viime vuonna vastaavana ajankohtana puhelimia saatiin myydyksi 48 miljoonaa kappaletta. Myös iPadien ja Mac-tietokoneiden myynti on laskenut.

Valonpilkahduksen Applen tulosjulkaisuun tuo kuitenkin palveluliiketoiminta, joka kasvoi vuodessa jopa 24 prosenttia. Verkkopalveluiden, kuten App Storen ja Apple Musicin, ympärille luotu liiketoiminta on liikevaihdolla mitattuna Applen toisiksi suurin tuoteryhmä. Taakse jäävät niin iPadit kuin Macitkin.

Apple ennustaa kuitenkin loka-joulukuulle parempaa. Liikevaihto-ohjeistus on 76–78 miljardia dollaria, kun taas viime vuoden joulukvartaalin liikevaihto oli 75,9 miljardia dollaria.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 26. lokakuuta, 2016 7:55
Tägit
Apple App Store Apple iPad iPad Pro Apple iPhone 7 Apple iPhone 7 Plus iOS 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Abcabc375

    Artikkeleiden mukaan se on laskenut jo viimeisen viisi vuotta

    27.10.2016 10:18 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud