Google kommentoi: Miksei Pixelissä ole optista kuvanvakainta?

Google kommentoi: Miksei Pixelissä ole optista kuvanvakainta?
DxOMark on arvostellut Googlen Pixel-puhelimien kamerat älypuhelinmarkkinoiden parhaimmiksi, mutta alan harrastajat saattavat löytää niiden teknisistä tiedoista siitä huolimatta huomautettavaa. Pixel-puhelimissa ei ole esimerkiksi lainkaan optista kuvanvakainta.

Syytä optisen kuvanvakaimen (OIS) puuttumiselle kysyttiin Googlen tuotetukifoorumilla, jossa keskustelupalstan henkilöstö myös vastasi ihmettelyyn nopeasti. Googlen edustajan mukaan optisella kuvanvakaimella ja Pixel-puhelimesta löytyvällä digitaalisella vakautuksella (EIS) on erilaiset tavoitteet, joten hänestä eri tekniikoiden vertailu ei oikein onnistu.Optinen kuvanvakain on Googlen näkemyksen mukaan tarkoitettu etupäässä valokuvaamiseen, koska sen ansiosta valotusaikoja voidaan säätää hämärässä normaalia pidemmäksi. Vaarana kuitenkin on, että pidemmän suljinajan seurauksena kuviin syntyy herkemmin liike-epäterävyyttä. Digitaalinen vakautus toimii vuorostaan videossa, koska se vaatii toimiakseen lähdeaineistokseen useita kuvia.

Google tunnustaa epäsuorasti, että OIS:n hyödyntämismahdollisuudet ovat laajemmat, mutta korostaa samalla mahdollisuutta parantaa digitaalisen kuvanvakaimen toimintaa algoritmipäivityksillä. Optinen kuvanvakain vaatii myös fyysisten komponenttien lisäämistä kameramoduuliin, mikä on tietysti ongelma, kun tarkoituksena on suunnitella mahdollisimman kompakti laite.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. lokakuuta, 2016 18:40
Tägit
Google Android Google Pixel Google Pixel XL
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud