Samsung nappasi Snapdragon 830 -tilaukset – 10 nanometrin tuotanto alkamassa

Samsung nappasi Snapdragon 830 -tilaukset – 10 nanometrin tuotanto alkamassa
Qualcomm aikoo jatkaa Samsungin puolijohdetuotannon asiakkaana, kertoo eteläkorealainen Electronic Times. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimiin tarkoitettu Snapdragon 830 -piiri valmistetaan Samsungin tehtailla.

Samsungin valintaa puolsi Qualcommin näkökulmasta se, että Samsungin mobiililaiteyksikkö lupautui käyttämään uusia Snapdragon-piirejä tulevassa Galaxy S8:ssa. Kaikki seuraavan sukupolven Galaxy S -mallit eivät kuitenkaan perustu Qualcommin piireihin, vaan Samsungin tarkoituksena on jatkaa myös oman Exynos-piirin käyttöä. Snapdragon 830 valmistetaan uudella 10 nanometrin tuotantoprosessilla.Qualcommin näkymät älypuhelinmarkkinoilla ovat heikentyneet, koska suurimmat puhelinmerkit ovat kiinnostuneet keskeisten komponenttien suunnittelemisesta itse. Samsung on alkanut käyttää puhelimissaan enemmän Exynos-piirejä ja Huawei suosii vuorostaan oman HiSilicon-tytäryhtiönsä suunnittelemia Kirin-suorittimia. Apple on käyttänyt jo pitkään iPhoneissa omia A-sarjan mobiiliprosessoreita, mutta tänä syksynä se alkoi käyttää Qualcommin modeemien lisäksi myös Intelin modeemeja.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. lokakuuta, 2016 17:39
Tägit
Samsung Qualcomm Samsung Exynos Qualcomm Snapdragon 820 Samsung Exynos 8 Octa 8890 Qualcomm Snapdragon 830
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy