Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä saapuu vanhoille laitteille ensi viikolla

Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä saapuu vanhoille laitteille ensi viikolla
Applen syksyn laitejulkaisut tuovat aina mukanaan myös uudet käyttöjärjestelmäversiot. Tänä vuonna iOS 10 julkaistaan 13. syyskuuta eli ensi viikon tiistaina, muutama päivä ennen iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan saapumista markkinoille.

iOS 10 poikkeaa aiemmista iOS-versioista erityisesti siinä, että oletussovelluksia on avattu sovelluskehittäjien käyttöön: ssovelluksilla voidaan tarjota uusia käyttökokemuksia esimerkiksi iMessage-viestisovelluksen tai Kartat-karttasovelluksen käyttäjille. Lisäksi Applen Siri-avustaja on avattu kehittäjien käyttöön, joten Sirin kautta annetuilla komennoilla on mahdollista ohjata kolmansien osapuolien ohjelmia (esim. WhatsAppia tai Uberia).Toinen suurempi teema iOS 10:ssä on tekoälyn laajamittainen hyödyntäminen. Sirin lisäksi tekoälyä hyödynnetään esimerkiksi näppäimistön sana tai sisältöehdotuksissa (esimerkiksi jos sovit tapaamista, niin näppäimistö osaa ehdottaa automaattisesti aikaa jolloin olet vapaana) sekä Kuvat-sovelluksessa tunnistamaan tallennetuissa kuvissa esiintyvät kohteet.

Applen tietokoneita käyttäville hyödyllinen uusi ominaisuus on universaali leikepöytä: iPhonella leikepöydälle kopioitu tieto siirtyy Macille, josta se voidaan liittää haluttuun paikkaan. iOS 10:n myötä käyttäjät voivat myös piilottaa oletussovelluksia kotinäytöltä.

iOS 10 tulee iPhone 5:lle, iPad mini 2:lle, neljännen sukupolven iPadille, kuudennen sukupolven iPodille ja näitä uudemmille laiteversioille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. syyskuuta, 2016 17:22
Tägit
Apple iOS Apple iPhone 5 Apple iPhone 5S Apple iPhone 6 Apple iPhone 5C Apple iPad Air iPad Pro Apple iPhone 6 Plus Apple iPad Air 2 Apple iPad mini 3 Apple iPhone 6s Apple iPhone 7 Apple iPhone 6S Plus Apple iPad mini 4 Apple iPhone 7 Plus Apple iPhone SE iOS 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud