Sonera kokeilee Flow Festivalilla uutta verkkotekniikkaa

Sonera kokeilee Flow Festivalilla uutta verkkotekniikkaa
Soneran asiakkaat pääsevät kokeilemaan Flow Festivalilla Nokian uutta small cells -verkkotekniikkaa, jonka avulla yleisötapahtumiin voidaan rakentaa väliaikainen pienistä tukiasemista koostuva matkapuhelinverkko.

Pienistä tukiasemista koostuvan verkon tarkoituksena on tuoda lisää datasiirtokapasiteettia tukemaan alueen pysyvää matkapuhelinverkkoa, jota ei ole suunniteltu hetkittäisiä käyttöpiikkejä ajatellen. Yleensä operaattorit käyttävät Flow Festivalin kaltaisissa tapahtumissa siirrettäviä tukiasemia, mutta Soneran mukaan niissäkin on omat rajoitteensa. Sonera lupaakin small cells -tekniikan tarjoavan "moninkertaisesti verkkokapasiteettia aikaisempiin ratkaisuihin verrattuna".Flow Festival on ensimmäinen kerta kun small cells -tekniikan suorituskykyä kokeillaan suuressa yleisö­tapahtumassa Suomessa. Lisäkapasiteetti on käytössä Soneran asiakkailla, joilla on käytössä 4G-puhelin ja 4G-kykyinen liittymä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 12. elokuuta, 2016 12:43
Tägit
Nokia TeliaSonera 4G Sonera Nokia Networks small cells
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy