Uusi sovellus parantaa iPhonen kameraa – Microsoft Pix

Uusi sovellus parantaa iPhonen kameraa – Microsoft Pix
Windows on kulkenut mobiilin osalta varsin kivikkoista polkua, minkä Microsoft on itsekin hiljalleen pystynyt myöntämään. Ohjelmistojätti ei jää kuitenkaan tuleen makaamaan, vaan uutena strategiana on hyödyntää kilpailijoiden laitekantoja omien teknologioiden kehittämiseksi.

Tuorein esimerkki tästä on iPhonelle julkaistu uusi Pix-kamerasovellus, jossa hyödynnetään Microsoftin osaamista mobiilikuvaamisessa sekä tekoälyssä. Sovelluksen johtoajatus on se, että puhelin ottaa jatkuvasti valokuvia kamerasovelluksen ollessa auki ja valitsee yhteensä kymmenestä kuvaushetkellä otetusta kuvasta parhaimman. Kuvaparvesta seitsemän on suljinpainikkeen painamista edeltävästä hetkestä ja loput kolme kuvaa on otettu suljinpainikkeen painamisen jälkeen.

Ajatus jatkuvasti toimivassa sarjakuvauksessa on se, että hyvin harvoin kuvaustilanteissa suljinpainiketta painetaan juuri sillä hetkellä jolloin tilanteesta saisi parhaimman kuvan. Tämän lisäksi Microsoftin algoritmit parantavat lopullista kuvaa vähentämällä kohinaa ja parantamalla kontrastia parven muiden kuvien tarjoaman datan avulla.

Pixillä on myös mahdollista ottaa niin sanottuja eläviä kuvia, joissa varsinainen kuvauskohde on jäädytetty paikoilleen, mutta taustalla olevat kohteet liikkuvat kuin videossa.

Sovellus on ladattavissa App Storesta iPhonelle ja iPadille. Microsoftin tarkoituksena on julkaista Android-versio myöhemmin.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. heinäkuuta, 2016 11:39
Tägit
Microsoft Apple iPhone 6 mobiilisovellukset Apple iPhone 6 Plus Apple iPhone 6s Apple iPhone 6S Plus Apple iPhone SE Microsoft Pix
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • toope

  Microsoftin osaamista parhaimmillaan. Sovellus kaatu joka kerta kun ottaa kuvan.

  28.7.2016 14:13 #1

 • Abcabc375

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope: Microsoftin osaamista parhaimmillaan. Sovellus kaatu joka kerta kun ottaa kuvan. I am not surprised.

  31.7.2016 01:05 #2

© 2019 AfterDawn Oy