Samsungin uusi nousu alkoi Galaxy S7:n ansiosta

Samsungin uusi nousu alkoi Galaxy S7:n ansiosta
Samsung on onnistunut taittamaan älypuhelinliiketoimintansa pitkittyneen pohjakosketuksen uuteen nousuun Galaxy S7:n myötä. Uuden lippulaivapuhelimen hyvän myynnin ansiosta yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden viisi prosenttia ja operatiivinen voitto kasvoi 18 prosenttia.

Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -älypuhelimien onnistuneen lanseerauksen lisäksi Samsungin puhelinliiketoiminnan kannattavuutta paransi myös keskihintaisten ja alemman hintaluokan puhelimien malliston kaventaminen. Yhtiön 8,14 biljoonan wonin eli 6,5 miljardin euron operatiivisesta voitosta peräti puolet syntyi älypuhelinliiketoiminnasta. Samsung odottaa puhelinliiketoiminnan suorituskyvyn pysyvän hyvänä myös syksyllä pian julkaistavan isonäyttöisen lippulaivapuhelimen ansiosta.

Koko konsernin tulosta paransi myös kodinkoneisiin ja kulutuselektroniikkaan keskittyvän Consumer Electronics -yksikön premium-tuotteiden kysynnän kasvu. Kunniaa kasvusta Samsung antoi uusille SUHD-televisioille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. heinäkuuta, 2016 8:37
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 edge
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 14 kommenttia
 • Kiedis

  Joskohan se tulos parani sittenkin kymmenien tuhansien työntekijöiden irtisanomisten ansiosta, joista Suomesta pariin kolmeen otteeseen vuoden sisällä.

  28.7.2016 13:26 #1

 • Caliber

  Kukas asiantuntija täällä kommenttipalstalla ennusti samsungin lopettavan puhelintuotannon? Koskahan se tapahtuu?

  31.7.2016 19:42 #2

 • Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

  Missäs ne SGS7:n myyntiluvut viipyvät? Kummasti sitä on muka myyty, mutta eipä tuota paljon katukuvassa näy.

  1.8.2016 15:09 #3

 • arivesa

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Veikkaus1x2: Missäs ne SGS7:n myyntiluvut viipyvät? Kummasti sitä on muka myyty, mutta eipä tuota paljon katukuvassa näy. Broidilla ja pojallaan on 7Edget,vaikka Suomen katukuva on aika mitätön otos maailman myynnistä. Q2 tulos 7,17 Mrd taalaa kertoo oleellisen.

  3.8.2016 20:02 #4

 • Caliber

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Veikkaus1x2: Missäs ne SGS7:n myyntiluvut viipyvät? Kummasti sitä on muka myyty, mutta eipä tuota paljon katukuvassa näy. Suomalaiset persaukiset ostaa iphone5ässää 36kk kytkyllä.

  4.8.2016 08:56 #5

 • Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Veikkaus1x2: Missäs ne SGS7:n myyntiluvut viipyvät? Kummasti sitä on muka myyty, mutta eipä tuota paljon katukuvassa näy. Broidilla ja pojallaan on 7Edget,vaikka Suomen katukuva on aika mitätön otos maailman myynnistä. Q2 tulos 7,17 Mrd taalaa kertoo oleellisen. Haluasin tietää ne myyntiluvut, miksei niitä ole saatavilla. Epäilen että tuskin on myynyt hyvin.

  4.8.2016 09:28 #6

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:
  Haluasin tietää ne myyntiluvut, miksei niitä ole saatavilla. Epäilen että tuskin on myynyt hyvin.
  Todistettavasti 2, koska arivesan broidilla ja pojalla on...

  Jumankaut olipa muuten relevantti kommentti!

  5.8.2016 19:15 #7

 • arivesa

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:
  Haluasin tietää ne myyntiluvut, miksei niitä ole saatavilla. Epäilen että tuskin on myynyt hyvin.
  Todistettavasti 2, koska arivesan broidilla ja pojalla on...

  Jumankaut olipa muuten relevantti kommentti!
  Tästä päätellen noin tuplat Ompun myynnistä,yli 75 mil kappaletta. Löytää nämä itsekin jos viitsii. Jumankaut :-)

  http://www.telegraph.co.uk/technology/2...axy-s7-sales-b/

  5.8.2016 20:41 #8

 • arivesa

  Kommentoijien pitäisi edes ottaa selvää mistä puhuvat. Näin ei näytä olevan. Miksi? Tuntuu tyhmältä selittää yleisesti tiedossa olevaa.

  5.8.2016 21:42 #9

 • Nariseva (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa: Kommentoijien pitäisi edes ottaa selvää mistä puhuvat. Näin ei näytä olevan. Miksi? Tuntuu tyhmältä selittää yleisesti tiedossa olevaa. Edelleenkään ei niitä sgs7:n myyntilukuja ole saatavilla. Kokonaismyynti lähes tuplat iPhonesta, mutta mallikohtaista tietoa ei löydy. Sitä tässä kaivattiin.

  5.8.2016 22:04 #10

 • arivesa

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nariseva: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa: Kommentoijien pitäisi edes ottaa selvää mistä puhuvat. Näin ei näytä olevan. Miksi? Tuntuu tyhmältä selittää yleisesti tiedossa olevaa. Edelleenkään ei niitä sgs7:n myyntilukuja ole saatavilla. Kokonaismyynti lähes tuplat iPhonesta, mutta mallikohtaista tietoa ei löydy. Sitä tässä kaivattiin.

  Etsi itse, mitä väliä? Näemmä riittävä, mitä muuta kaipaat? Ja miksi?
  Muut ei vauhkoa luurien mallien myyntiosuuksitsta,kunhan on tarpeeksi.

  5.8.2016 22:51 #11

 • arivesa

  Kaikesta lukemastani voin päätellä,että SGS7 käänsi myynnin nousuun. Kappalemäärien tihruaminen ei palvele ketään. Kuin R-R,se on riittävä.
  Kilpailu nyt ei tule entisistä osoitteista,vastassa on kinkkeluurit.

  Arvaten kelvollisia nuokin, mutta moni ei halua koekaniiniksi.Siksi ostavat tavaraa jolla jo on uskottavuutta.Näin toimi sukunikin, eikä kukaan ole katunut päätöstään.Tyytyväinen asiakas lie kaikkien toive?

  5.8.2016 23:05 #12

 • arivesa

  Kun lähimmät sukulaiset,perinteiset W-phone käyttäjät vaihtavat 7-Edgeen,pitää jotain oleellista ollut tapahtunut. En tiedä mitä, eikä ole väliäkään. Asiakkaan tyytyväisyys riittää,luulisin.

  6.8.2016 00:57 #13

 • Nariseva (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa: Kun lähimmät sukulaiset,perinteiset W-phone käyttäjät vaihtavat 7-Edgeen,pitää jotain oleellista ollut tapahtunut. En tiedä mitä, eikä ole väliäkään. Asiakkaan tyytyväisyys riittää,luulisin. Tässä nyt sun suvun mieltymyksiä kaivattu vaan niitä SGS7:n myyntilukuja. Niitä nyt vaan ei ole saatavilla. Jos se oikeasti olisi myynyt hyvin, niin luulen että olisivat esillä.

  6.8.2016 15:55 #14

© 2019 AfterDawn Oy